İTÜ’den 2 milyon dolarlık burs

Güncelleme Tarihi:

İTÜ’den 2 milyon dolarlık burs
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

1999-2000 akademik yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin faydalanacağı toplam burs miktarının 2 milyon dolar olduğu açıklandı. Dört ayrı tipte bursun verildiği İTÜ'de, burs tipleri şöyle belirlendi.

A Tipi Burs: Sayısal puanda ilk 500 öğrenci arasında yer alarak İTÜ'ye giren öğrencilere, 9 ay süreyle ayda 100 milyon lira karşılıksız burs verilecek. Ayrıca Gümüşsuyu, Gölet ve Vadi yurtlarından birinde, 1 veya 2 kişilik odalarda ücretsiz barınma olanağı sağlanacak.

B Tipi Burs: Sayısal puanda ilk 1000'e girerek İTÜ'ye kaydolan öğrencilere, 9 ay süreyle ayda 50 milyon lira karşılıksız burs, ayrıca 1 veya 2 kişilik odalarda ücretsiz barınma olanağı.

C Tipi Burs: Sayısal puanda ilk 2000 öğrenci arasına girerek İTÜ'ye kaydolan öğrencilere, 9 ay süreyle ayda 25 milyon lira karşılıksız burs ve 3 kişilik odalarda ücretsiz barınma imkanı.

D Tipi Burs: Bütün İTÜ öğrencileri arasından seçilen 2500 kişiye, 15 milyon ile 20 milyon lira arasında değişen başarı ve gereksinim bursu...

Öğrencilere çalışma imkanı

Öğrenciler, İTÜ'de eğitimlerini sürdürürken fakültelerinde yarı zamanlı (part-time), sigortalı ve ücretli çalışma olanağı da buluyorlar. İTÜ, 1999 yılında, 125 bin saat öğrenci asistanlığı için de 125 milyar liralık ödenek ayırdı.

Yarı zamanlı çalışmak için başvuracak İTÜ öğrencileri, bir form doldurarak çalışmak istedikleri süreyi, bölümü, işe başlama ve işi bırakma tarihlerini belirtecekler. Bilgi-işlem ve kütüphane dışındaki birimlerde, öğrenciler haftada en çok 20 saat, yılda 9 ay çalışabiliyor. Bilgi-işlem bölümünde ise 8 saatli mesailerle dönüşümlü olarak görev alarak, bölümün 24 saat hizmet vermesini sağlıyorlar. Sistemde öncelik başarılı öğrencilere veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!