İTÜ’de ‘karşılıklı’ Gezi protestosu

Güncelleme Tarihi:

İTÜ’de ‘karşılıklı’ Gezi protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 00:00

İTÜ’nün mezuniyet töreni olaylı geçti. Gezi protestolarıyla başlayan törende karşı bir grupla öğrenciler arasında kavga çıktı. Rektör konuşurken öğrenciler kürsüye sırtlarını döndüler.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 2012-2013 öğretim yılı mezuniyet töreni Gezi Parkı protestosuna sahne oldu. Üniversitenin Maslak kampüsü içerisindeki stadyumda yapılan mezuniyet töreni, öğrencilerin, ailelerin ve öğretim üyelerinin geniş katılımıyla yapıldı. Törenin başlamasıyla, fakülteler sırayla alandaki yerlerini almaya başladı. Öğrenciler, tartan pistte yapılan tören yürüyüşü sırasında Gezi Parkı eylemlerine destek veren pankartlar açarak “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attılar. Protestolara, öğrencilerin aileleri ve öğretim üyeleri de alkışlarıyla destek verdiler.

İŞTE KARE KARE PROTESTO ANLARI

İTÜ’DE GERGİNLİK

Karşı eylem

İTÜ’de ‘karşılıklı’ Gezi protestosu


Protestolar sürerken stada Ak Parti ve Başbakan Erdoğan lehine slogan atan yaklaşık 50 kişilik bir grup girdi. Gruptakiler ellerinde taşıdıkları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan posterini stadın tel örgülerine asmak istedi. Bu sırada grupla öğrenciler arasında kavga çıktı. Grup töreni izleyen ailelerden de büyük tepki aldı. İki gruba da özel güvenlikçiler müdahale etti. Güvenlik görevlilerinin ve hocaların yatıştırmakta zorlandığı arbede, grubun dışarı çıkarılmasıyla büyümeden son buldu.

Haberin Devamı

Rektöre sırtlarını döndüler

Törende İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, konuşmasını yapmak üzere sahneye doğru yöneldi. Rektörün ayağa kalkmasıyla statta büyük bir ıslıklı protesto koptu. Sahnenin iki yanındaki koltuklarda oturan öğrenciler, Rektör Karaca’nın konuşmasını ayakta ve sahneye sırtlarını dönerek protesto ettiler. Öğrenciler, rektör konuşurken, “Rektör İstifa”, “Yandaş rektör istemiyoruz” şeklinde sloganlar attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!