'İthalat faturaları'nın açıklanması TCK'ya aykırı'

Güncelleme Tarihi:

İthalat faturalarının açıklanması TCKya aykırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 17:34

Tüm Medikal Dernekler Federasyonu, “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği”nin, şirketlerin ithal ettikleri malzeme faturalarını Sosyal Güvenlik Kurumu’na ibraz etme zorunluluğunu TCK'ya göre suç oluşturduğunu önesürdü.

Tüm Medikal Dernekler Federasyonu (TÜMDEF), “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği”nin, şirketlerin ithal ettikleri malzeme faturalarını Sosyal Güvenlik Kurumu’na ibraz etme zorunluluğu getirdiğini, bunun da TCK'ya göre suç oluşturduğunu önesürdü.

TÜMDEF Başkanı Mehmet Ali Özkan, “İthalat faturaları ithalatçı firmaların yanı sıra üretici firmanın da ticari sırrıdır. Ticari sırların açıklanmasının istenmesi ise Türk Ceza Kanunu’na göre suç oluşturuyor” dedi.

Özkan yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemelerin Kopenhag Kriterleri’ne aykırı olduğunu belirterek “Uygulama ithalatçı firmalar arasında haksız rekabete, usulsüz uygulamalara ve hatta vergi kaçırma gibi istenmeyen sonuçlara da yol açabilir. Bu hata bir an önce düzeltilmeli” dedi.

Uygulamanın yasal dayanaktan yoksun ve suiistimale açık olduğunu savunan Özkan, gerekli hukuki mücadelenin başlatılacağını söyledi.

Özkan, söz konusu düzenlemenin TCK’nın ticari sırların açıklanmasına ilişkin düzenlemesine aykırı olduğunu dile getirdi.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!