İtfaiyenin vanası dondu, yaşlı kadın yanarak öldü

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyenin vanası dondu, yaşlı kadın yanarak öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 13:47

Çorum'un Cemilbey Caddesi’nde bir evin çatı katında yangın çıktı. Çorum Belediyesi İtfaiye arazözlerinin vanaları soğuktan donunca yangına müdahale edilmekte geç kalındı. Kısa sürede yayılan alevler arasında kalan 70 yaşındaki Fendiye Kavaklı, yanarak öldü

Haberin Devamı

Çevre sakinleri belediye yetkililerine tepki gösterdi. Hava sıcaklığın sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Çorum’da 3 arazözün vanası dondu. Daha sonra Şeker Fabrikası'ndan gelen 2 arazöz yangına müdahale etti.
Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise araçlar yolda giderken donmanın meydana geldiğini belirterek, Kavaklı'nın itfaiye araçları bölgeye ulaşmadan hayatını kaybettiğini iddia etti.

Gülabibey Mahallesi Cemilbey Caddesi Endüstri Meslek Lisesi karşısındaki 3 katlı bir binanın çatı katında dün gece sobadan çıktığı belirlenen yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgenin elektrikleri kesildi. Polis, güvenlik tedbiri aldı. 112 Hızır Acil Servis ekibi hazır bekletildi. Gelen Çorum Belediyesi’ne ait 3 itfaiye arazözü yangına müdahale etmek istedi. Ancak, arazözlerin su vanaları eksi 20 derece soğuk havada dondu. Alevlere müdahale etmek isteyen itfaiyeciler vanaların donması sonucu suyun çıkmadığını görünce panik yaşandı. Bu sırada evin çatı katında alevler hızla yayılmaya başladı. Evde yalnız yaşayan ve çocukları Almanya’da olduğu belirtilen Fendiye Kavaklı alevlerin arasında kalarak öldü. Fendiye Kavaklı'nın yakınları fenalık geçirdi.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmekte gecikmesi nedeniyle evin bitişiğinde bulunan ayakkabı atölyesi de alev aldı. Bunun üzerine Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi’nden yardım istendi. Kısa sürede gelen 2 itfaiye arazözü yangını kontrol altına aldı. Yangın yaklaşık 3 saat süren çalışma ardından tamamen söndürüldü. Çevrede bulunanlar Çorum Belediyesi yetkililerine tepki göstererek, “Bu kadar basit yangına müdahale edecek arazöz yok. Arazözlerin su vanaları donmuş, merdivenleri çalışmıyor. Bu arazözler her zaman yangına hazır olmalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

BAŞKAN: DONMA YOLDA OLDU

Çorum Belediye Başkanı AKP’li Turan Atlamaz, “Türkiye’nin her yerinde görülebilen bir vakadır. Hava çok soğuktu. Eksi 20 derece civarındaydı. Pompa donması olmuştur. Bu donma yolda giderken kaynaklanmıştır. Yoksa bulundukları binada böyle bir donma söz konusu değildi. İtfaiyenin herhangi bir ihmali söz konusu değildir. Teknik ekip olarak bölgenin en iyisiyiz. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Yaşlı kadın ise tespitimize göre itfaiye araçları bölgeye ulaşmadan önce hayatını kaybetmiş” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!