İtfaiye erinin evinde yangın çıktı

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye erinin evinde yangın çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2006 17:51

Kahramanmaraş Belediyesi itfaiye eri Veysel Önal'ın evinde yangın çıktı. İtfaiye erinin babası, eşi ve çocuklarını kurtardığı yangında, maddi zarar meydana geldi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Veysel Önal'ın Binevler mahallesindeki evinde, gece yangın çıktı. Evin mutfağında başlayan yangını erken fark eden Veysel Önal, babası, eşi ve 3 çocuğunu evinin balkonundan dışarı çıkararak yangından etkilenmelerinin önüne geçti.

İtfaiye eri olmasının faydasını gördüğünü belirten Veysel Önal, AA muhabirine yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Gürültü üzerine uyandım ve evimin içinin dumanla kaplı olduğunu fark ettim. Evimin mutfak bölümünden alevler yükseliyordu. Hemen mutfağa koştum ve açık unutulan ve hortumu yanan mutfak tüpünün vanasını kapattım. Bu arada yangını arkadaşlarıma bildirdim.

Babam, eşim ve çocuklarım uyuyorlardı. Onları uyandırdım ve demir korkuluklu balkondan dışarı tahliye ettim. Balkonumuzda hırsızlara karşı önlem olsun diye yaptırdığım demir korkuluğu böylesi bir olay yaşayabileceğimizi düşünerek pencereli yaptırmıştım. Öyle olmasa dışarı çıkamayabilirdik.”

Haberin Devamı

Boş vakitlerinde elbise modelleri çizen ve bu nedenle “stilist itfaiyeci” olarak da bilinen Veysel Önal, yangın nedeniyle 6-7 bin YTL zarara uğradığını bildirdi.

“Babam, eşim, çocuklarım ve bana bir şey olmadığına şükür ediyorum. Yangın nedeniyle ölebilirdik de. Sağ kurtulduğumuz için kurban keseceğim” diyen Veysel Önal, yangına reçel yapan eşinin açık unuttuğu ocağın neden olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!