İtalya'ya Küçük Gezi Parkı kurulacak

Güncelleme Tarihi:

İtalyaya Küçük Gezi Parkı kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 19:01

Gezi Parkı eylemlerine dünyanın farklı yerlerinden destek gelmeye devam ediyor. Milano'da yaşan italyan ve Türk vatandaşlar, İstanbulluların ve Türkiye'nin isyanını uzaktan da olsa desteklemek amacıyla organize oldular ve küçük bir Gezi Parkı kurmaya karar verdiler.

Haberin Devamı

Taksim Meydanı'nda bulunan Gezi Parkı'ndaki ağaçların yok edilmek istenmesi ile başlayan ve önce İstanbul'da daha sonra tüm Türkiye'de direnişi beraberinde getiren #occupygezi eylemine destek vermek üzere Milano'da küçük bir park oluşturulmasına ve bu parka 'Küçük Gezi Parkı' ismi verilmesine karar verdiler.

6 Haziran Perşembe günü saat 17:30'da Montello Caddesi– Porta Volta burçunun arasında kalan bahçeye meyve ağacı fidanları dikimi yapılacak.

Parkın seçildiği alan rastgele bir seçim değil

Montello Caddesi'ndeki bahçe, Milano'nun göbeğinde vatandaşların kullanımına açık yemyeşil bir alan olup halen araç park yeri olma tehlikesi ile karşı karşıya. Burada çocuklarında katılımı ile oluşturulacak Küçük Gezi Parkı, gelecek nesillerin yeşilin değerini anlamalarını sağlamak ve bu alanları geçici yönetimlerin kendi istedikleri gibi kullanamayacaklarını göstermek. Milano'da yapılacak bu parkın dünya üzerindeki tüm kentlere örnek olması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Parkı yapacak olanlar birlikte bir parkın yok edilmesi ile kentlerdeki yeşil alanlar için direnen Türkiye'deki vatandaşların yanlarında olduğukları da göstermek istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!