İtalyan Bakan: Karikatürler için ödün verilmemeli

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Bakan: Karikatürler için ödün verilmemeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 13:57

İslam dünyasında rahatsızlığa yol açan karikatürler konusunda, İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli, ”Batı'nın ödün vermemesi” gerektiğini söyledi.

Başbakan Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez-sağ koalisyonda Kuzey Birliği Partisi'ne (KBP) mensup bakan olan Calderoli, Milano'da yaptığı açıklamada, İslam dünyasındaki tepkileri eleştirdi.

Calderoli, “Aşırılık yanlısı Müslümanlar tarafından son saatlerde yapılan saldırılar, İslam'ın bizlere karşı yürütmekte olduğu kutsal savaş biçimindeki buzdağının sadece küçük bir yüzüdür. Ama Batı, bu savaşı bilmiyormuş gibi davranıyor. Batı, ödün vermemelidir” dedi.

Calderoli, açıklamasını, KBP'li parlamenterlerle birlikte bugün Danimarka'nın Milano Başkonsolosluğu'na yaptığı ziyaret sonrasında yaptı. Ziyareti Danimarka ile dayanışma amacıyla yaptığını belirten Calderoli, karikatür krizi konusunda şöyle konuştu:

“Aşırılık yanlısı Müslümanlar, önce terörizmle ve de Avrupa'nın her yanına dağılmış terör hücreleriyle yaşamımızı yönlendirdi. Şimdi ise işi Batı'daki ifade ve basın özgürlüğünü de tartışma konusu haline getirmeye dek vardırdılar.”
Calderoli, İslam dünyasındaki tepkilere misliyle mukabele edilmesi gerektiğini savunarak, “Müslümanlar tarafından bu günlerde gündeme getirilen, diplomatların sınır dışı edilmesi dahil, bütün tehditlere anında aynen karşılık verilmelidir. Tehditler karşısında pasif davranılmamalı. Zira hak ve yükümlülükler bağlamında mütekabiliyet garantisi istemenin zamanı gelmiştir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!