İtalya'da koalisyon hükümeti ilk firesini verdi

Güncelleme Tarihi:

İtalyada koalisyon hükümeti ilk firesini verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 10:42

İtalya'da, Başbakan Enrico Letta liderliğindeki koalisyon hükümeti, kendisine ait mülkteki vergi usulsüzlüğü nedeniyle istifa etmek durumunda kalan Fırsat Eşitliği, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Josefa Idem ile ilk firesini vermiş oldu.

İtalya'nın Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Ravenna kentindeki evine spor salonu yaptıran ve bu yapıya ilişkin 2008 ile 2011 yılları arasında vergi ödemediği kısa süre önce mali polisin kontrolünde ortaya çıkan Bakan Idem, dün istifasını Başbakan Enrico Letta'ya sundu.

İstifasını yaptığı bir açıklamayla duyuran eski milli kano sporcusu Idem, medya aracılığıyla kendisine karşı bu konu üzerinden saldırgan ve şiddet içeren iddialarda bulunulduğunu bildirdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Letta'nın, "Josefa'ya, 50 gün boyunca ülkenin idaresinde beraberce gösterdiğimiz çalışmalardan ötürü içten teşekkürlerimi ifade ediyorum" ifadesini kullandığı belirtildi.

Açıklamada, Idem'in istifası konusunda Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun bilgilendirildiği ifade edilirken, ilgili bakanlığa yeni bir atama olmayacağı, bunun yerine bu alanların, ilk bakanlar kurulu toplantısında diğer bakanlar arasında paylaştırılacağı belirtildi.

Enrico Letta liderliğindeki, merkez sağ, merkez sol ve merkez hareketinden gelen bakanlardan oluşan koalisyon hükümeti, şubat ayında yapılan seçimlerden 2 ay sonra 27 Nisan 2013'te Cumhurbaşkanı Napolitano'nun onayıyla kurulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!