İtalya'da Ağca bağlantılı afişlere inceleme

Güncelleme Tarihi:

İtalyada Ağca bağlantılı afişlere inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 17:48

Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edildiği Perşembe günü, Emanuela Orlandi hakkında İtalya'nın Verona kentinde duvarlara asılan afişler, güvenlik birimlerini harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Afişlerin, 1983'te henüz 15 yaşındayken esrarengiz biçimde ortadan kaybolan ve Ağca ile takas için kaçırıldığı iddialarına konu olan Orlandi vakası bağlamında, Veronalı birine çağrı niteliği taşıdığı belirtildi. İtalyan polisinin istihbarat teşkilatı konumundaki Genel Tahkikat ve Özel Operasyon Birimi'nin (Digos) konuya ilişkin tahkikat başlattığı öğrenildi.

Afişlerin, bir Türk kadınla evli olan ve Verona'da halıcılık yapan C.Z. adlı kişi tarafından asıldığı da kaydedildi. Yerel basında çıkan haberlere göre Digos, afişlerle ilgili olarak C.Z'nin ifadesini aldı. Afişlerde, “yıllardır bilgilerini boş yere Türkiye'ye iletmeye uğraşmış Veronalı bir şahsa” sesleniliyor. Kimliği belirtilmeyen Veronalı şahıs, afişlerde yer alan iki telefon numarasıyla irtibat kurmaya çağrılıyor.

Haberin Devamı

Numaralardan birinin afişlerin hazırlayıcısı olan C.Z'ye, diğerinin ise bu yola başvurulmasını istediği belirtilen Romalı bir kadına ait olduğu ifade edildi.

Verona Cumhuriyet Savcısı Guido Papalia, olayı soruşturacaklarını belirterek, “Hiç kuşkusuz bir soruşturma açacağız. Eğer kayda değer bilgilere ulaşırsak, bunları Roma'da Orlandi davasına bakan ilgili mahkemeye ulaştıracağız” dedi.
Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Digos ise konuya temkinli yaklaşma eğiliminde. Digos yetkilileri, afişlerde ismi anılmaksızın kendisine çağrıda bulunulan şahsın, geçmişte de Orlandi vakası ne zaman gündeme gelse, bu konuda yazı yazma ve yayın yapma yoluna başvurmuş bir kişi olabileceğinden kuşkulanıyorlar.

Veronalı olduğu belirtilen bu kişinin, Orlandi konusunda geçmişte yazdıklarının da emniyet ve yargı birimlerine iletildiği, ancak bu iddialardan hiçbir somut sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!