İtalya PKK'lı Toğuç'u serbest bıraktı

Güncelleme Tarihi:

İtalya PKKlı Toğuçu serbest bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 13:41

İTALYA’da, Venedik İstinad Mahkemesi PKK elebaşlarından Nizamettin Toğuç’un Türkiye’ye iadesini reddederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

DHA muhabirine telefonla açıklamada bulunan Toğuç’un avukatı Arturo Salerni, "Türkiye’nin iade talebi mahkemece reddedildi. Ayrıca Nizamettin Toğuç’un serbest bırakılmasına karar verildi. O artık özgür, istediği yere gidebilir" dedi.

Hollanda vatandaşı olan 59 yaşındaki Nizamettin Toğuç, 18 Temmuz 2010’da Diyarbakır ve Ankara mahkemelerince hakkında çıkarılmış yakalama emrine istinaden, Padova’ya bağlı Albignasego beldesinde yakalandı. Tutuklanarak Padova Cezaevi’ne bağlı, hüküm verilmemiş tutukluların alıkonulduğu Casa Circondariale’ye götürüldü. Daha sonra Venedik İstinad Mahkemesi, kamu güvenliği açısından karara göre açık adres bildirme ve her gün karakola imza vermesi koşuluyla gözetim altında tutulmasının yeterli olacağı yönünde karar verdi.

Kararın verildiği 13 Ağustos 2010 tarihinden itibaren Padova yakınlarında bir PKK sempatizanı bir ailenin yanında kalan Toğuç, bu arada Avrupa’nın her yarinden terörist grup yandaşlarının ziyaret akınına uğradı. Toğuç’un bir kaç gün içerisinde Hollanda’ya dönmesi bekleniyor.

DEP’in kapatılma kararının ardından 1994 yılında hakkında arama emri çıkartılan Toğuç, Avrupa’ya kaçtı. Hollanda tarafından 1995 yılında siyasi sığınma talebi kabul edilen Toğuç, PKK’nın Avrupa’daki en önemli liderlerinden biri olarak kabul ediliyor ve Avrupa Kürt Dernekleri Federasyonu (Kon Kurd) Başkanlığını yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!