İsveç'te şeytana tapanlar dehşeti

Güncelleme Tarihi:

İsveçte şeytana tapanlar dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuzey Avrupa'nın refah ve huzur ülkesi İsveç'te, biri 16 yaşında genç kız, diğeri 37 yaşındaki Cezayirli bir eşcinsel olmak üzere, iki kişinin şeytana kurban edilmesi, büyük korku ve panik yarattı. Olayla ilgili olarak ‘‘Kara Emir Tarikatı’’ üyesi iki kişi yakalandı.

İsveç'te ortaya çıkarılan vahşi cinayetler, halkın büyük tepkisine neden oldu. Polis yetkilileri, iki rock müzisyeninin tutuklandığını ve soruşturmanın derinleştirildiğini açıkladılar. Polis, yasalar gereği isimlerini açıklamadığı iki sanıktan birinin gitarist, diğerinin ise solist olduğunu duyurdu. Cinayetleri soruşturan savcı Goeran Sjoedell, tutuklamalara devam edeceklerini söyledi.

Polisin verdiği bilgilere göre, Göteborg kentinde taraftarları bulunan ‘‘Kara Emir’’ adlı şeytan tapınma tarikatına üye iki rock müzisyenini ilk kurbanı, 3 yıl önce Malin Olsson adlı 16 genç bir kız oldu. Yetkililer, iki müzisyenin, ibadet yerlerinden biri olan kent mezarlığında genç kızı vahşice öldürdüğünü açıkladılar. Şeytana tapanlar daha sonra bu yılın temmuz ayında da 37 yaşındaki bir Cezayirli eşcinseli katlettiler. Cezayirlinin parçalanmış cesedi ise bir parkta bulundu.

Sanıkların evlerinde yapılan aramada, iki silah ile şeytana kurban verirken kullanılan siyah iplerin bulunduğu bir sunak taşı, bir iskelet ve çok miktarda şişelenmiş insan kanı ele geçirdi.

Adını faşist ve Neo-Nazi bir örgütten alan Kara Emir adlı şeytana tapanlar tarikatının ülkede çok sayıda üyesi bulunuyor. Tarikatın liderlerinden biri 1990 yılında cinayetten yargılanarak 6 yıl hapse mahkum edilmişti.

Bakireleri kurban ediyorlar

Yüzlerce yıldır süren şeytana tapınma, günümüzde de, özellikle batı ülkelerinde sürüyor. Geçtiğimiz yıllarda Fransa'da, Yunanistan'da, ABD'de pekçok örnekleri görüldü. Ünlü yönetmen Roman Polanski'nin 7 aylık hamile karısı Sharon Tate, yıllar önce şeytana tapanlarca (satanistler) öldürülmüştü. Yunanistan'da 1993'ün Aralık ayında iki genç kız, şeytana tapanlarca kurban edildiklerinde ülkede yer yerinden oynadı. Yunan kilisesi yetkililerinin bu tür tapınma olaylarına yalnız Atina'da değil, Santorini ve Girit adalarında, Orta Yunanistan'da, ülkenin kuzeyinde Kozani bölgelerinde de yapıldığına dair duyumlar aldıklarını söylediğinde Yunan halkı, toplu panik yaşadı... ABD'de 1996'nın Mayıs ayında üç genç ‘‘Tanrıya karşı en büyük günahı işlemek ve cehenneme gitmeye hak kazanmak için’’ 15 yaşında bir genç kızı, önce ırzına geçip daha sonra Şeytana kurban ettiler.

Nasıl örgütleniyorlar

Dünyada yaklaşık 10 milyon kişinin şeytana taptığı tahmin ediliyor ve Türkiye'de de varlıkları biliniyor. Şeytana tapanların örgütlenme biçimleri ve belli başlı kuralları şöyle:

Deneyimli üyeler, genç kız ve bebekleri, şeytanın tugaylarına üye ya da kurban etmek için her türlü çabayı gösteriyor.

Üyeler sık sık adres değiştiriyor.

Dev şirketlerde iş bulunuyor, iyi ve başarılı çalışanlar olarak tanınıyorlar.

Uyuşturucu ticareti yapıyorlar.

Kendilerini ihbar edenlere karşı ölüm dehdidinde bulunuyor ve gerekirse yerine getiriyorlar.

Seks ve işkence yapıyorlar.

Kişilik duygularından arınıyorlar.

İntihar etmeye her an hazır olarak yaşıyorlar.

Şeytan ve Şövalye

Şeytan ve insan arasındaki mücadele, bütün dinlerde var olan bir gerçek. Ünlü yazar ve sanatçıların da en çok işledikleri temalardan biri. Ünlü Alman ressam Albrecht Dürer, bu mücadeleden en çok etkilenen sanatçılardan biri. Fransa'da Strasburg Müzesi'nde bulunan ve sanatçı 1513 yılında yaptığı ‘‘Şövalye ve Şeytan’’ adlı tablo, bu konuda bir başyapıt kabul ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!