İsveç Prensesi evlendi

Güncelleme Tarihi:

İsveç Prensesi evlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 10:17

İsveç Prensesi Viktoria, nişanlısı Olof Daniel Westling ile bugün çok sayıda davetlinin katıldığı törenle Stora Kyrkan'da (Büyük Kilise) dünya evine girdi.

Haberin Devamı

DÜĞÜNDEN FOTOĞRAFLAR

İŞTE O DÜĞÜN / WEB TV

İsveç'in başkenti Stockholm'de düğün heyecanı sabahın erken saatlerinden  itibaren başladı. Saray önünde toplanan onbinlerce İsveçli, Prenses Viktoria ve  Olof Daniel Westling'i görebilmek amacıyla sabahın erken saatlerinden itibaren  toplanmaya başladı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı düğün sırasında polis,  geniş güvenlik önlemi alındı.

Davetliler arasında Danimarka Kraliçesi Margrethe ile eşi Prens Henrik,  Norveç Kralı Harald ile Kraliçe Sonja, Hollanda Kraliçesi Beatrix, Japonya Prensi  Naruhito ile İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ve eşi Filippa Reinfeldt ile İsveç  hükümeti bakanları, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen ve İzlanda Devlet  Başkanı Olafur Ragnar Grimson'un da aralarında bulunduğu davetliler, öğleden  sonra İsveç Sarayı'ndan ayrılarak, nikahın kıyılacağı Gamla Stan'da bulunan Büyük  Kilise'ye yürüyerek geçti. Yaklaşık bin kişiden oluşan davetlileri kilisenin  girişinde, çocuk korosu ile kemancılardan oluşan müzik grubu karşıladı.

Prenses Viktoria'nin annesi Kraliçe Silvia ile küçük kızı Prenses  Madeleine, erkek kardeşi Prens Carl Philip kiliseye Olof Daniel Westling ile  birlikte girdi. Bütün davetlilerin kilisedeki yerini almasından sonra, Prenses  Viktoria da babası Kral Carl Gustaf'ın kolunda geldi. Başında tacı ile sade bir  gelinlik ve uzun duvağı tercih eden Prenses Viktoria, güzelliği ile herkesin  beğenisini kazandı. Olof Daniel Westling ise nikahında smokin giydi.

Haberin Devamı

Prenses Viktoria salonun ortasına kadar babasının kolunda geldikten sonra  müstakbel eşi Olof Daniel Westling'in koluna girerek papazın yanına gitti. Çift  papazın nikahı kıymasından sonra karı koca ilan edildi. Spor hocası olan ve  Stockholm'de spor salonları işleten Olof Daniel Westling, düğünün ardından Prens  ve Veastergotland Dükü olarak anılacak.
         
YARIM MİLYON İSVEÇLİ YOLLARDAYDI
         
Çiftin nikahı şehir merkezlerine yerleştirilen dev ekranlardan  yansıtıldı, televizyonlardan da naklen verildi. Nikahtan sonra Prenses Viktoria  ile eşi bir konvoy eşliğinde halkı selamladı. Düğünde 2 bini polis, 5 bini asker  ve özel güvenlik görevlisi olmak üzere 7 bin kişi güvenliği sağladı. Stockholm  polisinin düğünden sonra yaptığı açıklamaya göre, Prenses Viktoria ile eşini  görebilmek için konvoyun geçtiği alanlarda ve Sarayın önünde toplananların sayısı  yarım milyonu geçti. Düğün sırasında birçok yollar bariyerlerle kapatıldı ve  başkent Stockholm'de birçok yerde trafik tamamen durdu.

Nikahtan sonra Kral Carl Gustaf yeni evli çiftle davetlilere sarayda  akşam yemeği verdi.

Haberin Devamı

Bu arada, İsveç basınının verdiği habere göre, önemli yayın  kuruluşlarından İngiliz Reuters, Fransız AFP ve Amerikan AP, nikah sırasında  kiliseden görüntü almalarına izin verilmediği gerekçesiyle nikahla ilgili  haberleri boykot etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!