İstihbaratın başka ülkeden geliyorsa terör bitmez

Güncelleme Tarihi:

İstihbaratın başka ülkeden geliyorsa terör bitmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ülke, istihbaratı başka bir ülkeden gelecek bilgilere dayandırıyorsa, başarılı olma şansı zayıftır. Önce, Türkiye’nin kendi istihbaratını çok sağlıklı bir şekilde temellendirmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Çeşitli programlara katılacağı Malatya’ya gitmek üzere uçakla Elazığ’a gelen Kılıçdaroğlu, havaalanında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve partililerce karşılandı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Son günlerde artan terör olaylarında istihbarat tartışması başladı. Gaziantep Valisi, istihbaratta bir zaafın olmadığını söyledi. Size göre istihbaratta bir zafiyet var mı?” sorusu üzerine, istihbaratta ciddi eksikliklerin olduğunu Türkiye’de herkesin kabul ettiğini savundu.

Kendininkini temellendir

Hükümet çevrelerinin terör konusunda ABD’nin istihbarat yönünden daha fazla destek vermesi gerektiğini ısrarla dile getirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Ancak şunu söyleyeyim; bir ülke, istihbaratı başka bir ülkeden gelecek bilgilere dayandırıyorsa başarılı olma şansı zayıftır. Önce Türkiye’nin kendi istihbaratını çok sağlıklı bir şekilde temellendirmesi gerekiyor. Eğer bunu yapmayıp da ‘Başka bir yerden bana istihbarat gelsin. Ben o istihbarata dayanarak terörü önleyeceğim’ diye yola çıkıyorsa, bu, istihbaratta ciddi zafiyete yol açar. Dolayısıyla siz terörle mücadelede başarılı sonuç elde edemezsiniz.”                   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!