İstihbarat yoktu

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat yoktu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:00

Genelkurmay Başkanlığı, saldırıdan 4 gün ve örgütün eylemi üstlendiğini açıkladıktan bir gün sonra Tokat’taki saldırıyı PKK’nın yaptığını doğruladı. Teröristlerin telsiz konuşmalarının medyaya dağıtıldığı dünkü toplantıda Tuğgeneral Metin Gürak’ın yerine İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Peken açıklama yaptı.

Haberin Devamı

 

İŞTE TERÖRİSTLERİN TELSİZ KONUŞMALARI / WEB TV     

GENELKURMAY, HAİN SALDIRIYI FOTOĞRAFLARLA ANLATTI

Peken, soru alınmayan toplantıda özetle şunları söyledi:

Açık, net PKK’nın işi

Saldırının PKK terör örgütü tarafından yapıldığı açık ve net olarak belirlenmiştir. Eylemi gerçekleştiren teröristler ile bağlı oldukları terörist grup arasında yapılan telsiz konuşmalarındaki seslerin analizinden, eylemi yapan ve eylem talimatını veren teröristler tespit edilmiştir. Olay öncesi bölgede PKK ve diğer sol örgütlerin barındığına ve faaliyetlerine ilişkin elde herhangi bir istihbarat bulunmamaktadır.

Saldırı 1 dakika sürdü

Havanın yağışlı ve sisli olmasından dolayı görüşün 5 metreye kadar düşmesinden de istifade eden teröristler, 4 ayrı mevziden ve yakın mesafeden açtıkları ateş ile bir dakika içinde saldırıyı gerçekleştirmişlerdir. Bu saldırıda ilk anda 3 personel şehit olmuş, 7 personel çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yaralı olan uzman çavuş, müteakip bir kaç dakika içinde cep telefonundan 156 jandarmayı arayarak olayı, Tokat İl Jandarma Komutanı’na bilahare Sazak Jandarma Karakol Komutanı’na bildirmiştir.

Kırmızı Renault durmadı

Bu esnada olaydan yara almadan kurtulan bir personel yola çıkarak, Sazak köyü istikametinden gelen ve içinde şoför ile bir bayanın bulunduğu kırmızı renkli Toros marka bir aracı durdurmak istemiş, ancak araç durmayarak yoluna devam etmiştir. Aynı personel, müteakiben Sazak köyü istikametinden gelen bir otobüsü durdurarak yolcuları indirmiş ve yaralıların hepsini araca bindirerek Reşadiye istikametine hareket etmiştir.

75 boş kovan bulundu

Jandarma olay yeri inceleme ekibi 18.10’da olay yerine gelerek incelemeye başlamış, gerekli teknik bilgileri toplamış ve olay bölgesinde 75 adet kaleşnikof piyade tüfeği boş kovanı bulmuştur. Tokat, Turhal ve Niksar’dan 3 tabura yakın kuvvet bölgeye sevk edilerek operasyona başlanmıştır. Halen helikopter desteğinde mevcut kuvvetlere takviye olarak bölgeye sevk edilen jandarma Özel Harekat birlikleriyle operasyonlara devam etmektedir.

HPG’ye rapor sundular

Teknik tespit imkanlarından faydalanılarak bu olayın Tunceli bölgesinde bulunan terörist gruba bağlı özel güç birimine ait 5-6 kişilik bir grup tarafından yapıldığı tespit edilmiştir. Eylem talimatının Tunceli bölgesinden sorumlu terörist tarafından verildiği, eylemle ilgili olarak Zap bölgesinde bulunan HPG karargahına da rapor iletildiği belirlenmiştir.

Eylemsizlikte 64 şehit

PKK terör örgütü eylemsizlik kararını açıkladığı 13 Nisan’dan bugüne 189 değişik eylem gerçekleştirmiş, bunların sonucunda 64 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 20 vatandaşımız da katledilmiştir. Tokat ile Bingöl olayı arasında benzerlik kurmanın iyi niyetle yapıldığını söylemek mümkün değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!