'İstifa etsin yoksa...'

Güncelleme Tarihi:

İstifa etsin yoksa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 12:34

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı, TOKİ'deki yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifaya çağırarak, “Gelecek perşembeye kadar istifa etmediği takdirde perşembe günü yeni bir yolsuzluk dosyası daha açıklayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğdu, TBMM KİT Komisyonu'nun CHP'li üyeleriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, “KC Grup adlı şirketin, TOKİ'yi dolandırdığına yönelik” iddialarının, Bayraktar tarafından kabul edildiğini söyledi. Erdoğdu, “Ancak bu kabul, KC Grup Şirketi'nin 2003'ten itibaren Bayraktar tarafından korunup kollandığını ve bütün operasyonun Sayın Bayraktar tarafından yönetildiği gerçeğini değiştirmemektedir” dedi.

Bu operasyonun Kontaş, Canberk, Doğancan, Demer ve Yeni Sarp şirketleri üzerinden yürütüldüğünü savunan Erdoğdu, öncelikle Kontaş ve Canberk şirketlerinin, KC Grubu kurduğunu, KC'ye TOKİ'den 444 milyon liralık 3 ihale verildiğini ifade etti. Erdoğdu, KC Grup'un bu ihalelerin yapımı sırasında TOKİ yönetiminin göz yummasıyla, ihale konusu gayrimenkulleri Doğancan ve Demer şirketleri üzerine aldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Erdoğdu, Doğancan ve Demer şirketlerinin, bankadan kullandığı krediye karşılık, bu gayrimenkulleri teminat olarak verdiğini; kredinin batması sonucunda bankanın, kamuya ait bu gayrimenkullere el koyduğunu iddia etti.

Bankanın, el koyduğu gayrimenkulleri, kendi kurduğu Pupa Gayrimenkul Şirketi'ne devrettiğini ileri süren Erdoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bayraktar ve ekibi sayesinde KC Grup, TOKİ'ye ait gayrimenkulleri, zimmetine geçirmiştir. Bu işlemler sonucunda hem kamu hem de konut sahibi olmak için para ödeyen binlerce insan dolandırılmıştır. KC Grup ortakları ve yakınlarına ait Yeni Sarp şirketine TOKİ tarafından yaklaşık 450 milyon lira tutarında yeni ihaleler verilmiştir. Bu nedenledir ki Yeni Sarp şirketi, KC Grup Şirketiyle birlikte TOKİ alacaklarına karşılık kefalet vermiştir. Yeni Sarp Şirketi'ne verilen ihaleler, bu şirketin ortakları ve verdiği kefalet, Yeni Sarp Şirketi'nin KC Grup Şirketi'nin devamı olduğunu ortaya koymaktadır. Yeni Sarp Şirketi'ne verilen bu ihaleler sayesinde TOKİ alacağının kapatılmak istendiği de açıktır. Bu durum TOKİ'nin ikinci defa aynı şebeke tarafından dolandırıldığını ve bu dolandırıcılığın Bayraktar'ın koordinasyonunda gerçekleştiğini göstermektedir. Bu bilgi ve belgelerin ışığında Bayraktar'ı sözünü tutmaya ve istifa etmeye çağırıyoruz. Bayraktar, gelecek perşembeye kadar istifa etmediği takdirde perşembe günü yeni bir yolsuzluk dosyası daha açıklayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!