İstesen halk Apo’nun boyu kadar ip verirdi

Güncelleme Tarihi:

İstesen halk Apo’nun boyu kadar ip verirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 00:00

MHP lideri Bahçeli’nin başlattığı "ip kavgası" Başbakan Erdoğan’ın mitinglerinin en renkli malzemesi oldu. Afyonkarahisar’da halka seslenen Erdoğan "Apo’yu idam et diyorlar, sen niye halletmedin. İp bulamamış, isteseydi bu millet sana istediğin kadar, Apo’nun boyu kadar ip verirdi" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile arasındaki "ip kavgası"nı dün de Afyonkarahisar’da "İstesen bu halk sana Apo’nun boyu kadar ip verirdi" sözleriyle sürdürdü. "Ne Tandoğan, ne Çağlayan, alemin kralı Erdoğan" pankartının açıldığı mitingde "Seninle ölüme bile gideriz" sloganları atan coşkulu bir kalabalığa seslenen Erdoğan şu mesajları verdi:

SANA TESLİM ETTİLER

MHP diyor ki Apo’yu idam et. Apo’yu gelip de Amerikalılar bana teslim etmedi, sana teslim etti. O zaman idam da vardı. Ee, halletseydin. Niye halletmedin? Ha, ip bulamamış. İsteseydi bu millet sana istediğin kadar, (Apo’nun) boyu kadar ip verirdi. Ama bulamamış. Şimdi onu da bizim üzerimize yıkmak istiyor. Sanki İmralı Adası’nı biz düzenledik. Sen düzenledin. (Apo’yu) F tipi cezaevine almalıymışız, sen alsaydın, niye almadın, aklın neredeydi?

(Yine Bahçeli’yi kastederek) İşte buyurun, Apo’yu kurtaran imza, herkesin elinde. Erzurum’da milletin üzerine ip atıyor. Bu bir saygı gerektirir. Millete ip atılmaz. İp atarsan, millet senin o kirli çamaşırlarını 22 Temmuz’da o ipe asar, bunu da göreceksin. Bunlara gönül veren vatandaşlarım durumu iyi chek (kontrol) edin, futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım. Ne yaptıklarına baktığınız zaman inanıyorum ki gerçekleri göreceksiniz, ’Ya biz bunlara nasıl oy verelim?’ diyeceksiniz.

MHP, o koalisyonda DSP’nin değirmenine su taşıyordu. Ne oldu, iflas. Onun da suyu tükendi. DSP, hepten suyu bitti. Bu defa CHP, DSP’yi yanına aldı. Bu kez MHP, CHP-DSP’nin değirmenine su taşımaya hazırlanıyor. Soruyorum sizlere, Allah aşkına, 3.5 sene hükümette bulundular, dedikodudan başka ne kazandırdılar bu ülkeye, Hálá yolsuzluktan yargılananlar var. Hortumculuk onların döneminde zirve yaptı.

BABAN NİYE KAÇIYOR

İmarzedelerin 9 katrilyonluk alacağını maalesef sizin adınıza biz ödedik. (GP Genel Başkanı Cem Uzan’ı kastederek) ’Biz dürüstüz’, dürüstsen gel babanın 9 katrilyon borcunu öde de görelim. Baban, kardeşin niye kaçıyor, kaçmasın gelsin.

BAYKAL’A DEĞMEZ

Erdoğan, "vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin" sloganları üzerine de, "değer mi, değmez, gerek yok, o tür şeyler ona yakışır, o yakışanı da yapıyor zaten" dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin referanduma değinirken de, "tashih-i karar için millete gittiklerini, en doğru kararı milleti vereceğini, millet kimi isterse onun Cumhurbaşkanı, başbakan ve milletvekili olacağını" söyledi.

Sezer’i evinde yuhaladılar

Dünkü mitingde, Afyonkarahisarlı olan Cumhurbaşkanı Sezer’in kastedildiği, "Sizi üzen Afyonlular için özür dileriz" pankartı açıldı. Alanı dolduran AKP’lilerden de Sezer’e büyük tepki geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimine değinirken Sezer’den söz ederken alandan "yuh" sesleri yükselince, "Lütfen, ben Afyon’da konuşuyorum, sizlerden özellikle demokratik tavrınızı bekliyorum" diye müdahale etti. AKP’lilerin tepkileri sürünce de, Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bu tür bir yaklaşımı doğru bulmuyorum, lütfen, siz bunları kendi gönül dünyanızda saklayın ama benim yanımda yapmazsanız minnettar kalırım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!