İstenirse bilirkişi inceleyebilir

Güncelleme Tarihi:

İstenirse bilirkişi inceleyebilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:51

Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın kendisine yönelttiği suçlamaları “akıldışı iddia” diye nitelendirmesi, bu kez Yalman’ın Başbuğ’a bir yanıt vermesine yol açtı.

Haberin Devamı

Yalman, Başbuğ’un “gerçek dışı beyanda bulunduğunu” belirterek, “gerçeklerin ortaya konması için konunun bilirkişi heyeti tarafından incelenebileceğini” söyledi.

Yalman, yazdığı anı kitabında 2003 yılında düzenlenen bir plan seminerinde hazırlanan bir senaryonun görüşülmemesi için verdiği talimatın Birinci Ordu tarafından uygulanmayacağını gösteren bir yazının, o dönemde Kara Kuvvetleri karargahında Kurmay Başkan olan Orgeneral Başbuğ tarafından kendisine gösterilmediğini yazmış, Başbuğ ise Yalman’ın bu ifadesini “iftira” olarak nitelendirmişti.
Emekli Orgeneral Yalman, dün bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Bildiğiniz gibi bir dönemin aydınlanması, halkımızın bilgilendirilmesi amacına matuf olmak üzere “Zorlu Yılların Sessiz Tanığı” isimli kitabı yazdım. Kuşkusuz, bu dönemde yaptığımız hataların tekrarlanmaması için samimi özeleştirilerde bulunarak, genç askerlere örnek olmak istedim. Ayrıca 3 ve 10 Kasım tarihlerinde Balyoz davasının görüldüğü mahkemede iyi niyetle yaptığım açıklamalara rağmen emekli Orgeneral Başbuğ, saygı hudutlarını aşan gerçek dışı beyanlarına devam etti. Meseleyi ilgisiz konulara çekerek kayıkçı kavgasına çevirmeden gerçeklerin ortaya çıkması isteniyorsa, söz konusu kitabımın Balyoz bölümü ve 527’nci sahifesi okunduğunda gerçekler bütün açıklığıyla görülecektir. Bu vesileyle tahammül hudutlarının zorlanmaması gerektiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. Aksi takdirde bu konunun bir bilirkişi heyeti tarafından incelenmesini isteme noktasına gelmek istemiyorum. Silahlı Kuvvetlerimizi daha fazla yıpratmamak için bu konunun burada kapanmasında fayda görüyorum. Halkımıza saygı ile duyurulur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!