İstediğiniz kadar oy alın her şeyi yapamazsınız'

Güncelleme Tarihi:

İstediğiniz kadar oy alın her şeyi yapamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 21:38

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin başkanlık önerisiyle ilgili “Kan dökülmeden olmaz” sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’den gelen tepkilere,“Umurumda değil” yanıtını verdi. Kılıç-daroğlu, “İstediğiniz kadar oy alın her şeyi yapamazsınız. Bunu yapmanız için, buna karşı çıkanların tamamını ezmeniz, yok etmeniz gerekir” dedi. Berlin’e giden Kılıçdaroğlu, beraberindeki gazetecilere şunları söyledi:

Haberin Devamı

SÖYLEDİKLERİM ÇOK AÇIK

(Kansız olmaz, sözlerinin anımsatılması üzerine) Başı sonu kırpılmadan okunursa söylediklerim çok açık. Türkiye’de demokrasi mücadelesi kolay verilmemiştir. Acı vardır, gözyaşı vardır, idamlar vardır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’ni demokraside kat ettiği mesafeyi, bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmeye kalkarsanız, bir kişi Türkiye’nin kaderiyle oynarsa, bir kişi Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürükleyip uygar dünyadan koparırsa, bu kolay olmaz, kan dökülmeden bunu yapamazsınız, kan dökülmeden bu iş olmaz! Bu istismar ediliyorsa, yani ‘Biz bunu yapabiliriz’ mi demek istiyorlar. Buyursunlar yapsınlar bakalım, nasıl yapıyorlar? Bu kadar açık, net.

KAN, ACI, GÖZYAŞI VARDIR

Cumhuriyet’in kuruluşunda da demokrasi mücadelesinde de acı, kan, gözyaşı vardır. Şimdi siz bütün kazanımları bir tarafa atacaksınız, her şeyi bir kişi belirleyecek; ‘Efendim ben oy aldım her şeyi yaparım...’ İstediğiniz kadar oy alın her şeyi yapamazsınız. Bunu yapmanız için, buna karşı çıkanların tamamını ezmeniz ve yok etmeniz gerekir. İktidar tarafının bu sözlerimi nasıl yorumladığı umurumda değil.

Haberin Devamı

AKILLARI KİRAYA VERİLMİŞ

(Partili Cumhurbaşkanı açıklamaları) Türkiye’deki 150 yıllık parlamenter sistemi değiştirmek istiyorsunuz. AKP milletvekilleri bütün bilgisini, aklını, birikimini Saray’a kiraya vermiş durumda...

EN BAŞTA MHP REDDETMELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin demokratik parlamenter sistemi savunması gerektiğini düşünüyorum. 150 yıllık parlamenter sistemi bir kişinin arzusu üzerine değiştirmek doğru değildir, en başta reddetmesi gereken de MHP’dir.

YOLSUZLUĞA BULAŞMADIĞI İÇİN

Ben, Davutoğlu’nun direnmesi gerektiğini söyleyip üzerine de gittim. Davutoğlu, yolsuzluklara bulaşmayan birisiydi, yolsuzluklar konusunda duyarlılığı olan bir insandı, böyle bir özelliği vardı.

FiRENİN ADRESİ BİLİNMEZ

Dokunulmazlıkla ilgili anayasa değişikliği oylamasında zaten grup kararı alınamıyor, gizli oylama. Firenin CHP’den olduğunu kim söyleyebilir, AKP ve MHP’den fire olmayacağını kim garanti edebilir.

Haberin Devamı

SAVCI BU İŞİN PİYONU

(Deniz Baykal kaseti soruşturması) Savcı da bu işin piyonu, AKP sıkıştığı zaman ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar. Komployu kuran kişinin Erdoğan olduğunu biliyorum. Asıl ifadesi alınması gereken Erdoğan.

RESTLEŞEREK OLMAZ

Gerçekten de terörle mücadele konusunda ek hukuki düzenlemelere ihtiyaç varsa, AB’ye hangi gerekçelerle düzenlemelerin yapılması gerektiğinin anlatılması ve ikna edilmesi gerekir. Ama AB ile arada sorun varsa konuşulması, orta yolun bulunması lazım. Karşılıklı konuşarak ya da restleşerek sorun çözmek mümkün değil.

ONLARIN GELENEĞİNDE VAR

(Erdoğan’a yanıt) Onların geleneğinde kan dökme vardır. Ne diyordu Gezi olaylarından sonra: ‘Yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyorum’ diyordu. Yani bırakırsam onların tamamını katledecekler diyordu. Bunu anlatmak istiyordum asıl.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A: AĞZININ PAYINI VERECEĞİM

BERLİN’de basın toplantısı düzenleyerek temaslarını anlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik sözlerine yurtdışından cevap vermeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’deki tartışmaları buraya taşımak istemiyorum. Ama şu cümleyle ifade edeyim. Dönünce ağzının payını vereceğim“ dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yurtdışındaki imajının bu ölçüde bozulmuş olmasını hiç beklemediklerini ve bundan çok üzüntü duyduklarını söyledi.

ONLARI ÖRNEK GÖSTERDİ

KILIÇDAROĞLU, 1960 ve 1970’li yıllarda idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes ve gençlik hareketi lideri Deniz Gezmiş’i de anımsatarak şunları söyledi: “Türkiye’de bir dikta yönetimi var ve halkın yüzde 49.5 oyunu alan meşru hükümetin başbakanı istifa ettiriliyorsa, bunun neresi demokrasi? Davutoğlu direnmedi, hakkını biz savunuyoruz. Demokrasi adına savunuyoruz. Ona oy veren 23 milyon kişinin hakkını savunmak için savunuyoruz. Demokrasiyi her savunanın, bedel ödediği bir dünya var. Sadece bize özgü değil ki. İnsanlık tarihine bakın, demokrasi için bedel ödeyen insanların tarihidir. Bu ülkede Deniz Gezmişler, başbakanlar asılarak bedel ödedi. Faili meçhul cinayetler bedel değil midir?”

BAKMADAN GEÇME!