İşte yeni Veliaht

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni Veliaht
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransız Haber Ajansı AFP'ye göre Kral Hüseyin, büyük oğlu Abdullah ibn Hüseyin'i kendisine veliaht belirlediğini Kraliyet ailesine açıkladı. Kral Hüseyin'in daha sonra Müslüman olup Mona adını alan İngiliz Tony Gardiner ile yaptığı ikinci evlilikten dünyaya gelen Prens Abdullah, 37 yaşında. İngiltere'de eğitim görmüş olan Abdullah, ‘Kraliyet Özel Kuvvetleri’nin komutanlığını yapıyor. AFP'ye açıklama yapan kaynağa göre Prens Hasan dahil, tüm aile Kral'ın bu kararına tam destek verdi. Kralın azil kararına ‘tıpkı bir asker gibi’ saygıyla boyun eğdiği belirtilen Prens Hasan'a yeni dönemde veliahta danışmanlık dahil, önemli görevler verileceği söyleniyor. Kimine göre ise Prens Hasan, Ürdün'den ayrılarak başka bir ülkede yeni bir hayata merhaba diyecek.

Kraliçe Nur, onu istiyordu

Batılı gözlemcilere göre, Kral Hüseyin'in dördüncü ve Amerikan asıllı eşi Kraliçe Nur, en büyük oğlu Prens Hamza'yı babasının yerine hazırlıyordu. Ancak, Kraliyet ailesinin Prens Abdullah'ın veliaht ilan edilmesi konusunda uzlaşmaya vardığı söyleniyor.

Adı bile geçmedi

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hasan'ın soyundan gelen Haşimi Hanedanı'nın genç prenslerinden Çerkez asıllı Ali'nin veliahtlık için adı bile geçmedi. Prens Ali geçtiğimiz aylarda Çerkez kültürünü tanıtmak için Anadolu'yu atla dolaşmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!