İşte yeni komutanlar

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni komutanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

TSK'nın komuta kademesi yeniden şekillendi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral İlhan Kılıç, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Oramiral Salim Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı'na ise Orgeneral Fikret Özden Boztepe atandı.

Yüksek Askeri Şura çalışmalarını dün tamamladı. Komuta kademesi yeniden şekillenirken Türk Ordusunu 21'inci yüzyıla taşıyacak isim de belli oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, gelecek yıl Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'dan boşalacak Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak ve Türk Ordusuna 4 yıl boyunca komutanlık yapacak.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Karadayı'nın isteği ile bir yıl daha aynı görevine devam etmesi, irtica yanlılılarında şok etkisi yarattı. Bu göreve başka bir komutanın atanma beklentileri boşa çıkan irticai kesim, radikal dinci gelişmelere karşı sert tavrı ile tanınan Orgeneral Bir'in aynı görevde kalmasından rahatsız oldular.

4 KOMUTAN EMEKLİ

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hikmet Köksal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi emekli oldu. Jandarma Genel Komutanlığı'na Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fikret Özden Boztepe atandı. MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Donanma Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. Boztepe'den boşalan Ege Ordu Komutanlığı'na ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Doğu Aktulga getirildi.

DİĞER ATAMALAR

3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, 1'inci Ordu Komutanlığı'na atandı. 2'inci Ordu Komutanı Rasim Betir ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Necati Özgen'in yerlerinde kaldı.

Orgeneralliğe terfi ettirilen MGK Genel Sekreter Başyardımcısı Necdet Timur 3'üncü Ordu Komutanlığı'na, Ergin Celasin de MGK Genel Sekreteri oldu. 15'inci Kolordu Komutanı Nahit Şenoğul'un ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na atandığı belirtildi.

Orduda listeci köstebek avı

Genelkurmay Başkanlığı, ordudan atılacak 30 subay ve astsubayın isimlerini sızdıran köstebekleri arıyor. Soruşturma başlatan Genelkurmay, askeri istihbarat birimlerini de harekete geçirdi. Yüksek Askeri Şura'nın ilk günkü toplantısında milletvekillerine mektupla gönderilen isimlerin ele geçirilmesi komuta kademesinde endişe yarattı. Çok sınırlı sayıda askeri yetkilinin bildiği bu isimleri sızdıran kişi veya kişilerin belirlenmesi durumunda Askeri Sacılık devreye girecek ve gizli askeri bilgileri yasadışı yollardan sızdırma davası açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!