İşte yeni kimlik kartlarının verileceği tarih

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni kimlik kartlarının verileceği tarih
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 15:40

İşte yeni kimlik kartlarımız: Elektronik ve biyometrik.. Yeni kimlikler nüfus müdürlüklerinden 18 TL karşılığında teslim alınabilecek.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler, Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak" dedi. Yeni kimlikler sayesinde kişiye dair her türlü bilgi kolayca elde edilebilecek ve taklidi mümkün olmayacak. TÜBİTAK'ın ürettiği ve tasarladığı çipli biyometrik kimlikler 1976'dan beri kullanılan mavi ve pempe nüfus cüzdanlarımızın yerini alacak.

Başbakan Davutoğlu, “Doğum, ölüm, adres değişiklikleri elektronik ortamda yapılabilecek. Doğum için dahi ne kadar bürokratik uygulamaların olduğu hepimizin malumu. Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak." açıklamasında bulundu.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla beraber 80 milyon civarında kimlik dağıtımı yapılacak.

Haberin Devamı

İşte yeni kimlik kartlarının verileceği tarih

Vatandaşlar yeni kimliklerini alana kadar eski nüfus cüzdanlarını kullanmaya devam edecekler. 3 sene içerisinde dağıtımı bitirmeyi hedefleyen hükümet, böylece kimlik sahteciliğinin de önüne geçmeyi hedefliyor.

TWITTER'DA NE KONUŞULDU?

hcyumnu @hcyumnu
Yeni kimlik kartlari aralikta dagitilacakmis, o cipte hangi bilgiler olacak? Dusun dusun budur isin!..

Oytun Işlar @OytunIslar
Çipli kimlik kartlarımız, dinlenen telefonlarımız ve denetlenen twitterımızla cidden ileri demokratik bir "yeni" ülkemiz olacak "inşiallah"

Smilena @smi_shtlynva
Yeni kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacakmış. Oh hadi yine parayı götürdünüz. Bakalım bir kimlik için ne kadar isteyecksnz

Betül Karakuş @Betlkrks
yeni türkiyeye yeni biyometrik kimlik çıkıyormuş bu türkiyenin kimliğe ihtiyacı vardı..

Selma Yavaşcı @selma_yvsc
Yeni kimlik kartlarımız çıkyor diyrz 18 tl den devlet şunu kazanacak Diye hesap yapmış Allah bu insanları ibret alalım diye yaratmış bence.

Mrt Ozdgn @tortoisse
Yeni kimlik kartlarini Aralik ayi itibari ile alicakmisiz ... Aklima 180 tl ile acilisi yapilip 18 tl ye dusurulen yeni ehliyetler geldi !:)

Haberin Devamı

Ali İsmail Ozan Ç. @ozinkegliyin
Niye sanki ülke dün kurulmuş gibi garip düzenlemeler yapılıyor? Hayırdır? Yeni kimlik ne, neden?

Gerçek Vatandaş @Gercekvatandas
2015 de nüfus cüzdanı yerine çipli, parmak ve damar izli Biometrik Kimlik geliyor. İleride ehliyet ve basit pasaport yerine de geçecekmiş..

BAKMADAN GEÇME!