İşte uzun metrajın jürisi

Güncelleme Tarihi:

İşte uzun metrajın jürisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 14:23

49. Altın Portakal Film Festivali'nde kapsamında yapılacak Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yer alacak isimler açıklandı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yer alacak isimler belirlendi.

Asya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden özgün bir dil geliştirmeyi başarmış, sinemaya farklı bakış açıları getiren yetenek ve isimlerin keşfini hedefleyen Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nın başkanlığını Oskar ödüllü Macar yönetmen Istvan Szabo yapacak.

İşte uzun metrajın jürisi

Yarışmanın diğer diğer üyeleri arasında ise 'Amelie”, “Delicatessen”, “Arizona Dream” gibi kült filmleriyle tanınan Fransız yapımcı Claudie Ossard, “Güz Sancısı”, “Aşk Tesadüfleri Sever” ve 2012 Cannes Film Festivali'nde En İyi Kısa Film ödülüne değer görülen “Sessiz” adlı filmlerin başarılı oyuncusu Belçim Bilgin, 1989 yılı Hollanda Film Festivali yöneticisi Jacques van Heijningen, “Berlin in Berlin”, “Neredesin Firuze” ve “Adem'in Trenleri” filmlerindeki performansıyla tanınan Türk sinema oyuncusu Cem Özer, 300'den fazla tanınmış yönetmen ve sinema oyuncusu ile söyleşiler yapan, 2012 Venedik Film Festivali FIPRESCI jürisinde yer alan Polonyalı sinema yazarı Barbara Hollender yer alacak.

Haberin Devamı

Jüri, 6/12 Ekim tarihleri arasında yarışmaya seçilen 10 filmi izleyerek bu yılın En İyi Yabancı Film ödülünü belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!