İşte uğruna can verdiğin insanlar

Güncelleme Tarihi:

İşte uğruna can verdiğin insanlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2006 00:40

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 91. yıldönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası’na akın eden binlerce kişi, şehitlik ziyaretlerinde dualarını eksik etmedi. Conkbayırı yakınlarında bulunan 57. Alay Şehitliği’nde okunan dualarda eller, bu topraklar için canını feda eden alayın Rum asıllı doktoru Yüzbaşı Dimitroyati için de semaya açıldı.

BU TOPRAK İÇİN

57. Alay Şehitliği’ni ziyaret eden ve ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşlardan İstanbullu emekli memur 47 yaşındaki Jale Yıldırım da alayın Rum asıllı doktoru Yüzbaşı Dimitroyati’ye dua etti. Yıldırım, "Benim inancıma göre dua herkese edilir. Bu insanlar bu topraklar için ölmüş. Ben İstanbul Levent’te yaşıyorum. Gayrimüslim arkadaşlarımız var. Onların yakınları için de burada dua ediyorum. " dedi.

BAYRAK İÇİN

Yıldırım’ın, Gelibolu Yarımadası’nı birlikte gezdiği kendisi gibi emekli arkadaşı 52 yaşındaki Aysel Kaymak da "Şehitlik kavramı bir dava uğruna ölenleri kapsar diye düşünüyorum. Her inancın bir tanrısı var. Tabip Yüzbaşı Dimitroyati başka inançtaki insanları, yani müslümanları tedavi etti. Ama onlarla birlikte şehitlik şerbetini içti. Çünkü o bu topraklar, bu millet, bu bayrak için Türk Ordusu’nun üniformasını taşıyordu" dedi.

FATİHA OKUDUM

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nden gelen şoför 56 yaşındaki İbrahim Can da, "Mehmetçikle birlikte benim vatan toprağımı savunmuş. Ben bir Fatiha okuyup hepsinin ruhuna hediye etim. Allah kabul etsin" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!