İşte sizin cevabınız

Güncelleme Tarihi:

İşte sizin cevabınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 10:11

hurriyet.com.tr sordu: Türkiye İranlı ateist lider Nigar hakkında ne karar almalı? Yaklaşık 500 bin kişinin oy kullandığı anketten 'Nigar başka bir ülkeye gönderilsin' sonucu çıktı.

Haberin Devamı

Kendilerini "ateizmin akıllı tasarımcıları" olarak nitelendiren Realyen Hareketi'nin İran lideri Nigar A. üzerindeki siyasi baskıların artmasının ardından Türkiye'ye kaçtı.

Nigar A. daha sonra Türkiye'den Kenya'ya geçti. Nairobi'de kaçak olduğu için tutuklanan İranlı ateist lider, Kenyalı yetkililer tarafından geliş noktası olduğu için Türkiye'ye tekrar gönderildi.

Şimdi Türkiye ve Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği'nden sığınma talebinde bulunan Nigar A., bir il Emniyet Müdürlüğü nezdindeki bir "gözaltı merkezi"nde tutuluyor. Burada hakkında verilecek kararı bekliyor. Nigar A. eğer İran'a iade edilirse ateist olduğunu açıkladığı için idam edilecek.

Türkiye'nin Nigar A.'yı İran'a iade etmeyerek, bir başka ülkeye göndermesi için birçok uluslararası örgüt de devreye girdi. Bunlar arasında İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü de yer alıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önünde iki seçenek var. Ya İran'a iade edecek ve bir anlamda asılmasına göz yumacak ya da başka bir ülkeye sınırdışı edecek.

481252 KİŞİ OY KULLANDI

hurriyet.com.tr 3 gün boyunca bu kararın oylamasını yaptı sizlerle.

Sizlere ''Sizce Türkiye İranlı ateist lider Nigar A. hakkında hangi kararı almalı'' diye sorduk. Dev ankette 481252 kişi oy kullandı.

Başka bir ülkeye gönderilsin diyenler: Yüzde 98.2 (472796)

İran'a iade etmeli: Yüzde 1.8 (8456)

Ezici bir çoğunlukla Nigar’ın tanrıtanımaz olduğu için idam edilmesine karşı çıktınız...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!