Ä°ÅŸte sizden gelen yorumlar

Güncelleme Tarihi:

Ä°ÅŸte sizden gelen yorumlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2010 14:56

Haberin Devamı

Sayın Fatih Çekirge
 
Bugünkü yazınızda kanlı para pazarına göstermiş olduğunuz ve duyarlılığınız için tekrar teşekkür ederiz
 
HAYTAP oalrak yıllardan beri mücadele ediyoruz
 
zamanınız varsa size konu ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarımızı ve kampanyalarımızla ilgil federasyonumuzun sitesindeki linkleri yollayarak olayın vahşi ve gözlerden ırak boyutunu göstermek ister ve sutunlarınızda paylaşmanızı rica edeirz
 
http://www.haytap.org/index.php/201002023008/nedir/muslugu-vanadan-kapatmak
 
http://www.haytap.org/index.php/201003252528/calismalarimiz/yasa-disi-hayvan-girisinin-onlenmesine-dair-astirdigimiz-panolar
 
 
http://www.haytap.org/index.php/200812241928/calismalarimiz/newsweek-gumrukte-havlayan-bavullar
 
Av Ahmet Kemal Åženpolat
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı

***

Haberin Devamı

Bugunku yazinizdan ogrendim bu olayi.Genclerin cahilligi,tecrubesizligi ve heyecanlarindan yararlanarak paranin ustune yatanlar karsiligini gormeli Fatih Bey.en azindan bu hangi Petshop'mus adini yazin hayvanseverler bilsin ogrensin.Ve bu insanlara haketmedikleri parayi kazandirmasinlar.ayrica demekki Petshop acarken bile acanlarin saglik raporlari tam olmalidir.Yoksa boyle sute doymamis kediyi olumune satmak hangi psikolojinin halidir...bizim de kedimiz kayboldu bolgemizde yayin yapan en cok dinlenenlerden biri olan radyoya tel actim.simsiyah uyun tuyleriyle mahallemizde kaybolan kayip kedimizin bilgilerini verdim.cinsini rengini tarif ettim.Lutfen iki kelimede olsa bunu radyonuzdan yayinlayin belki dinleyen biri gorup getiriri haber verir dedim.Ama hayir yayin politikamiza aykiri dediler.Batsin sizin politikaniz...Saygilarimla

***

Pet shoplarda bu hep oluyor, satılanların çoğu yurda kaçak sokulmuş hayvanlar çünkü.Kız kardeşimin bir arkadaşına bir kedi hediye edilmiş,kedi büyüdüğünde çok özel bir vahşi kedi çıkmış ,şimdi hayvanat bahçesinde !!!! Neyse kedisi ölen kızlarımıza sesleniyorum,benim yaşadığım yerde bir sürü güzel kedi var,para vermek yerine bir kediyi kurtarmak isterlerse bana eposta atsınlar.Yazılarınızı beğenerek okuduğumu da söyleyeyim bu arada.İyi seneler ve mutluluklar dilerim..

***

Haberin Devamı

Fatih Bey, yazınızı üzüntü içinde okudum. Ancak bir kedi yada köpekle ömür boyu sürecek bir dostluk ilişkisi kurmak isteyen insanların nedense cinsi, şekli, boyu, tüy rengi vs şöyle şöyle olursa ona sahip olmak isterim tarzı hayvan sevgileri(!) yüzünden petshoplarda bu canlar satılmaktadır. Barınaklar, sokaklar bakıma muhtaç hayvanlarla, "cins" diye alınıp sokaklara bırakılan yüzlercesi ile doluyken hala insanların belli şartlara bağlı sevgileri nedeniyle cins hayvan edinme arzuları petshopların varlık sebebidir. Bu yavruları üzerinde etiket yapıştırılmış bir "mal" olarak gören petshoplar satışa devam ettiği sürece bunların önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Herhangi bir hayvanları koruma organizasyonuna dahil değilim, sadece bir hayvansever olarak bu konudaki kişisel fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim Sağlıcakla kalın Betül Acar

***

Haberin Devamı

Fatih bey Merhaba;
 
Bugünkü yazınız tesadüfen gözüme çarptı ve inanılmaz üzüldüm. Çok haklısınız ve mesaja çok güzel cevap vermişsiniz. Ama bu hayvan da olsa sevmeyenlerin anlamayacağı birşey geri getirmez. Ne büyük bir günahtırki elimize bakan hayvanların konuşamadıkları için bu tür eziyetlere girmesi.
 
Ben Küçükyalı da ikamet etmekteyim. Burada büyük bir pet shop var adı pet shop boyz( s yi yanlış yazmış aptallar) Orada hayvan sever bir pet shop kadın çalışanı var. Bu bahsedilen pet shop bumu acaba? Neden soruyorum evde bir sokakta gördüğüm her yerde baktığım onlarca kedi köpek kuş vs. hayvanat adına herşey var. Ve ben bu mağazadan bol bol hayvanlar için mama alıyorum ve yüklüce de para ödüyorum.
 
Yapab ileceğim tek şey eğer bu bahsedilen köşe başındaki bu mama ve hayvan satan mağaza ise onlara param geçsin istemiyorum. Benden ettikleri kar ile hayvan alıp satıp küçücük bebekleri anne sütünden ve sevgisinden mahrum bırakmamaları. Bu konuda bana lütfen cevap verebilirmisniz. Onlarsa alışverişi keseceğim ve oradan alışveriş yapan arkadaşlarım var onlara da söyleyeceğim.
 
Bu konuda yardım edemeyecekseniz benim mail adresimi bu mağdur beye verebilirsiniz en azından onlar cevaplasın. Ancak böyle ufak çabalarla sizin gibi değerli gazetecilerin bizleri ortada buluşturmsıyla büyüebilecek ve hayvanlara yapılan eziyetleriengelleyebileceğiz.
 
Müspet yada menfi cevap verirseniz çok sevinirim.
 
Sevgi ve saygılarımla,
 
Özlem BİLDİRİCİ

***

Merhaba Fatih Bey,

Haberin Devamı

Petshoptan aldığı kedinin 2 gün içinde ölmesini anlatan okurunuzun yazısına istinaden yazıyorum.
Eminim birçok yorum almışsınızdır.Burada o paragöz petshop sahibi,açgözlü hayvan yetiştiricileri,bunları dentelemeyen Tarım Bakanlığı kadar ne yazık ki kendisi de suçlu.
"Petshoptan hayvan almayın,onların ekmeğine yağ sürmeyin" diye hayvanseverler,hayvan dernekleri olarak bas bas bağırıyoruz.Sokaklarda,barınaklarda petshoptan alınıp sonra terk edilmiş yüzlerce hayvan var, sokak hayvanları var.İlle de yavru ve "cins" hayvan isteyen sözde hayvanseverler petshopun yolunu tutuyor ve maalesef böyle üzücü hadiseler yaşanıyor.Oysa sokakata yaşamaya çalışan zor durumdaki hayvanlara yardımcı olabilirler,barınaktan bir can kurtarabilirler.Buralarda da cins ve yavrular oluyor,hem de ücretsiz.Böylelikle o kan emici petshoplar da para kazanamaz,mecburen kapanırlar.
(Petshoplarda hayvanlar için gerekli mama,kum,tuvalet,aksesuar vb. malzemelerin satılmasına elbette bir diyeceğimiz yok.Petshoplar bu ihtiyaçları karşılamak için olmalı,hayvan satışı için değil.)

Haberin Devamı

Yine de bu olayın peşi bırakılmamalı.Okurunuza ulaşabiliyorsanız,lütfen hemen Haytap veya bildiği bir hayvan koruma derneği ile irtibata geçsin.
En azından söz konusu pet shop bağlı olduğu belediyenin veteriner işlerine şikayet edilebilir.Petshopun adını verirseniz,buradan alışveriş yapılmaması için kampanya başlatılabilir.(Bu etik olmaz diyebilirsniz ama onların yaptığı etik mi?)  Haytap telefon:0212 358 00 71
bilgi@haytap.org

Dediğim gibi,lütfen peşi bırakılmasın.Bu hayvanın sırtından rant sağlayanların İzmirde kedi öldüren Ufuk Günaydından hiç bir farkları yok.O ceza aldı,bunların yanına ise kar kaldı,üstüne 800 tl para aldılar.
Lütfen Fatih Bey,işin peşi bırakılmasın.

Saygılarımla,
Esra BerberoÄŸlu

***

Konu: Sikayetimize konu olan Petshop'un denetlenmesi ve islem yapilmasi talebimiz hk.

                                     ....................Valiligi Yuksek Makamina,
 
                        Ilinizde bulunan (..........) isimli petshop gerek hayvanlarin bakim ve tedavisi ve gerekse fiziksel ortam acisindan hem yasa ve yonetmeliklere aykiri hem de merhamet ve vicdan sinirlarini zorlayan kosullardadir.
                        Daha onceki muracaatlara istinaden, bu isyeri ll Cevre Mudurlugu tarafindan "yonetmelik maddelerine gore degil, gelisiguzel ustunkoru" de netlenmistir.
                        Bu isyeri icin bizzat ve duyarli insanlardan gelen sikayetlere gore tespitlerimiz:
                        1. Hayvanlarin onunde su ve yemek olmadigi (kaka ve cis yaparak kafesi kirletmesinler diye), her defasinda soruldugunda ise "10 dk once su verdik" gibi degismez bir cevabin alindigi,
                        2. Kedi ve kopek gibi hayvanlarin, yonetmelige aykiri olarak ust uste konmus kafeslerde oldugu (Ek 1.. yonetmelik maddesi),
                        3. Isyerinin icinde yeterli havalandirma (isitma-sogutma) sisteminin olmadigi, isyerinin pis ve hijyenik olmayan kosullarda oldugu,
                        4. Satisa sunulan kedi, kopek, hamster, tavsan vs gibi hayvanlarin nereden alindigi belgesinin olmadigi, ( bu hayvanlarin cogunun kacak uretilmis ve kacak yurda sokulmus hayvanlar olduklari bilgisi tarafimiza ulasmistir)
                        5. Hayvanlarin yeterli veteriner bakim ve tedavisi olmamasi nedeni ile hasta oldugu,
                        6. Satisi yapilan hayvanlarin, asilarin yapilmamis olmasi nedeni ile kisa surede hastalanarak oldugu ve petshop un bu konuda hi c bir sorumluluk kabul etmedigi gorulmektedir.

                       Bu tespitler baglaminda:
                      1.  Bu petshop'un Valiliginiz Il cevre Md., Il Tarim Md., Belediye Veteriner Isleri md., Belediye Zabita Md., Veteriner Hekim Odasi temsilcisinden  olusan bir ekiple YONETMELIK maddeleri uyarinca denetimini  talep ediyoruz. (Ek 2.. Yasanin uygulanmasinin bakanlikca valiliklere verilmesi hk bakanlik yazisi)
                      2.  Bu petshopta ust uste konmus kafes sisteminin kaldirilip,  hayvan basina dusmesi gereken miktara  gore hesaplama yapilip, yonetmeligin 7. Maddesinin 11 ve 13. siklarina gore YATAY ALAN hesabi ile kontrol edilmesini talep ediyoruz.
                      3. Petshopta bulunan hayvan sayisinin, bu sayiya gore olmasi gereken yasal zemin alan miktarinin ve petshopun mevcut zemin alaninin yeterli olup olmadiginin tespitinin yapilmasini talep ediyoruz.
                      4. Fiziki kosullarin yaninda, hayvanlarin nereden alindiklarinin ve veteriner hekim bakim ve tedavisinin de denetlenmesini talep ediyoruz.
                      5. Petshop'da gorulen eksik ve aksamalarin, isyerinin sorumlu veteriner hekiminin de gorev ihmali olmasi nedeni ile, hakkinda denetim ekibi tarafindan tutanak tutulup, Veteriner Hekim Odasina bildirilmesini ve odaca hakkinda sorusturma acilmasini talep ediyoruz.
                      Konuya iliskin yapilacak islemlerin ve tarafinizdan alinacak tedbirlerin tarafima 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi bilidirilmesini emir ve musaadelerinize saygilarimizla arz ederiz.
                                                              Isim, Imza
Dagitim: BIMER, Valilik Il Hayvan Koruma Kurulu, Il Cevre Md, Il Tarim Md., Ilgili tum belediyeler, Emniyet Mudurlugu, Veteriner Hekim Oda Baskanligi, Basin Kuruluslari
Tc kimlik..
Adres.....

Ek.. 1. Ilgili Yonetmelik Maddeleri
        2. Bakanligin valiliklere yasanin uygulanmasi icin yetki devri yaz isi
        3. Fotograflar, sikayet dilekceleri

***

Merhaba Fatih Bey,
Yazınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Umarım yetkili kişilerin ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz bu yazınızla.
Ülkemizde hayvanlara verilen değer çok bariz .
Dünyada yaşama hakkına tek sahip canlı, insan değildir. Bunu keşke anlayabilseler...
sevgilerimle


--
Yasemin Kaya

***

Sayın Fatih bey ben 64 yasinda emekliyim bu sabah  PET SHOP lar hakkındaki yazinizi okuyunca gozlerim doldu.Gectigimiz temmuz ayının ilk haftasi hanimimla torunum yolda anneleri araba tarafindan ezilmis 2 yavru buldular tahminen 1 haftalik gozleri yeni acilmis ikiside erkek biz bu iki yavruyu sahiplendik ve bu iki yavruyu biberonla sut vererek besledik veterinere goturduk 3 aylıkken asilarini yaptirdik ben onlara hergun degisik yiyecek veriyorum su an 6 ayliklar ama tahminen 3 kiloyu gectiler aslan gibiler bir tanesi tam kaplan cinsi .Evimiz 4. kat dubleks oldugu icin oyle buyuk  bir  sorun yasamiyoruz ama....gecen gun  beyaz olan catıdan giderek bir soraki  evin balkonuna atlamis biz her halde buyudu ve artik bizi terk etti zanettik bir gun sora torunum komsulara sordu kedimiz kayboldu diye yan komsumuz bir sonraki binadan sabah gurultulerin geldigini bir kedinin atildigini soyleyince torunum kedimizi o evin bitisigindeki bodrrum kapisinda perisan bi r halde buldu.tahminenyaziyorum o binanin sahipleri kedimizi biraz hıpaladilar cok  dindarlar ya ....Hanim onu yikadi  temizledi havluya sardi  2 gun hic bir sey yemedi titreyerek uyudu sadece kana kana su icti.Simdi biraz kendine geldi eski formuna kavustu.Yaziniz da bahsi gecen aileye telefon numaramizi verin gelip baksinlar begendikleri birini verebiliriz ...mi bilmiyorum  para  istemiyoruz bizim tek olcumuz sevecen olsunlar.Tel.212-5647906 Sami - YUKSEL  SAYİN  selam ve sevgiler.

***

Merhaba,
Çok güzel bir yazı yazmışsınız tebrik ederim. Bir ricam olacak  , basına o kötü olay gelen arkadasa ve onun gibilere köşenizden seslenseniz ve deseniz ki; Gazetemizin ve diğer bazi gazetelerin  hafta sonu eklerinde gercek hayvanseverler tarafından verilen , aşıları tamam , sağlıklı ve kendilerine yuva ariyan bir cok minik arkadas ilanı bulunmakta. Buna ek olarak yedikule hayvan barınağı ve diğer barınakların Web sayfalarında onlarca yuva arayan minik arkadas var. Niye gecmisini ve saglık durumunu bildikleri bir arkadas yerine hayvan saglıgını  hice sayan ve tek bildikleri bu hayvanların etik olmayan satışlarından para kazanmak olan bir pet shop tan para ile bir hayvan satın alırlar???
Teşekkürler.
Ozgur KocakÂ

***

Fatih  Bey,
25 Aralık yazınızı okuduktan sonra eşimle yaşadığımız benzer bir olayı sizinle paylaşmak istedim.1 Kasım tarihinde Çayyolu'ndaki bir alışveriş merkezindeki pet shoptan scottish fold cinsi yavru bir kedi aldık.Kedimizin 2.5 aylık olduğu ve bir an önce aşılarına başlanması gerektiğini söylediler. Ayrıca pet shopta hergün 14:00'dan sonra veteriner hekim bulunduğu ve aşılarını yapabileceğini söylediler. Ertesi gün söylendiği gibi kedimizin iç ve dış parazit aşılarını yaptırmak üzere pet shopa götürdüm.Bu arada akşam kedide gözlemlediğim bazı durumları onlara aktardım.Tüyleri arasında  yoğun siyah noktalar vardı "doğumdan kalan kanlardır, kirdir." dediler gözlerinde akıntı vardı "yavru olduğu için normaldir" dediler.Ertesi gün kedimizin aşı yerini sürekli yaladığını fark ettik.Eşim veteriner hekimi aradı o bu durumun normal olduğunu getirmemize gerek olmadığını söyledi.Zaten bir süre sonra kedimizde oraya dokunmamaya başladı.Ancak üç gün sonra aşı yerinde akıntı olduğunu farkettik.Hemen başka bir veterinere götürdük.Veterinere götürdüğümüzde duyduklarım şok ediciydi.Veteriner hekim kedimizin en fazla 1.5 aylık olduğunu, tüylerinin arasında kedi piresi yumurtaları bulunduğunu,gözlerinin enfeksiyon kaptığını ve aşının yanlış yerden yapılması nedeniyle aşı yerinin mikrop kaptığını söyledi.Bir buçuk aylık kedimiz genel anesteziyle ameliyet edildi beş tane dikiş atıldı.Daha sonra bu pet shopın veterinerlik ruhsatı olmadığını öğrendim. Kedimizin bu kadar küçük yaşta annesinden ayrılmasının, pet shop çalışanlarının yanlış bilgilendirmesi ve veteriner hekimin hatalı uygulamasının birçok olumsuz sonucu oldu. Bu konuyla ilgili farkındalığın arttırılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Pet shopların ve veteriner hekimlerin denetlenmesi bu konu açısından çok büyük önem arz ediyor.Bu ve benzeri olaylarla karşılaşanlar http://www.petshopgercegi.com/magdurlar-ne-yapmali/ adresinden yararlanabilirler. Bu adreste mağdurların neler yapabileceği hangi merciilere hangi belgelerle şikayette bulunabileceği açık bir şekilde belirtilmiş.Size ulaşan ve bu sorunla savaşan mağdur arkadaşımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Size de konuyu köşenize taşıdığınız için teşekkür ediyor ve konunun peşini bırakmamanızı rica ediyorum.
Saygılarımla
Pınar SEZER

***

Sevgili Fatih Çekirge,

Böylesi önemli olan bir haberi köşenize taşıdığınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bu haber bunlardan bir tanesi bizim memeleketimizde insana değer verilmiyorki hayvana verilsin. Neyazıkki petshoplar ticaret adına hayvanları hem annelerinden erken ayırıyorlar hemde çok sağlıksız bakıyorlar.

Aslında biz hayvanseverlerin ençok istediği petshoplarda hayvan satışının yasaklanması ve barınaklarda da sağlıksız bakılan , ölüme terk edilen hayvanların sahiplendirilmesi olsa keşki ama maalesef olmuyor belediyelerde çalışanlar ve başkanlarıda hayvanların bakımsızlıktan ve hastalıktan ölmelerine seyirci kalıyor.

Size bir kez daha teşekkür ediyorum inşallah bütün köşe yazarlarımızda bu tür haberleri köşelerine taşırlarda belki bir ses getirebilir.

İyi Çalışmalar,

Hülya ERGE

***

Merhaba Fatih Bey,


Bugünkü yazınızı üzülerek okudum. Şu an benim evimde 3 tane kedi var. Bir tanesiyle çocukluğumdan beri 12-13 senedir beraberim. Sizin yazınızı okuyunca ne kadar sinirlerimin bozulduğunu anlayabilirsiniz sanırım. Sizden ricam, biliyorum pek uygun değil ama, bir şekilde o pet shop'ın ifşa edilmesi. Bunu siz köşenizde yapamazsınız ama en azından size mesajı gönderen insan kimse ona ulaşmamızı sağlayabilirsiniz belki. Ya da o kişi bize ulaşabilir. Böylece hangi pet shop ise elimizden geldiği kadar bir çok yerde ifşa edebiliriz. Tabii ki böyle olaylar sadece o pet shop'a mahsus değildir, başka bir çok yerde de böyle üzücü olaylar yaşanmaktadır ama nereden adım atsak kardır diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim,
OÄŸuz Gencer

***

merhaba fatih abi. yazın çok güzeldi..hani Bazı insanlar var dır ya Önce İnsan diyenler onlar insan için ne yapıyor Allah aşkına,Bu dünyada Hayvanların çektiği eziyeti,acıyı Hiç bir insan çekmiyor...mesela ben 2 gözü oyulmuş öyle bekleyen bir insan görmedim ama yavru kedi gördüm..bacağı kırıldı diye silahla vurulan insan görmedim ama eşek ve köpek gördüm,ben anüsüne boru sokulan öyle dolaşan bir insan görmedim ama bir pitbul gördüm..tecavüzde cabası daha neler neler.....Birde petshoptan hayvan alanlara hayret ederim yaww sokakta,barınaklarda aç köpek,kedi dolu...Allah'ım insanlara merhamet versin o güzelim sessiz kullarını korusun.....

***

Sayın Çekirge,
Duygularımı yazabilecek durumda değilim.. Beyninize, elinize , kaleminize sağlık.
Saygılarımla
Dr. Aydın yücetürk

***

Fatih Bey,

Pet shoplarla ilgili yazınızı okuyunca bir hayvan sever ve 9 yaşında golden retriever cinsi bir kız sahibi olarak o kedicik için içim acıdı ama bir yandan da sevindim çünkü bu konu gündeme geldi.

Kutu gibi kafeslere hapsedilen ve sergi malzemesi olarak sunulan küçücük kedi ve köpeklerin diğer bir sorunu daha var.çocuklar vitrin önünde tuttururlar istiyorum diye.aileler düşünmezler bile alacağımız bir canlı ve biz ona bakabilir miyiz diye.Pet shoptan oyuncak alır gibi alırlar  o minicik bebekleri ve bir kaç ay geçtikten sonra oyuncak bebek büyür.Bakarlar kocaman bir şey var karşılarında,ilk gördükleri yere bırakıverirler Onun da duyguları olduğunun,bir canlının hayatını mahvettiklerinin farkında bile olmadan.

Her hafta Caddebostan sahilinde en az bir cins köpek sahibi tarafından terk ediliyor.tek başına kalmış bir köpeğin oradan oraya panik halde sahibini aradığını gördünüz mü hiç.Umarım kimse görmez.İnsanım diyen kimse o görüntüyü kaldıramaz.

Pet shoplar tabii ki olsun ama pet satışı kesinlikle buralarda yasaklanmalı.

Sevgilerimle,


Zeynep

***

Sevgili Fatih,
 
Insanlara saygi, hayvanlara saygi olmadan mumkun degil.Cani katillere karsi hep bereber savasmaliyiz,ama asil vazife hayvanlarin korunmasi icin Turkiye Buyuk Millet Meclisine dusuyor.Bunun yanisira pet shoplari denetleyen belediyeler hayvanlarin sirtindan gecinen bu tur is yerlerini cok siki denetim altinda tutmalilar.Genc arkadaslara bas sagligi dilegiyle.
 
Sevgiler
 
Yujel Akdeniz

***

Fatih Bey,
Pet Shop yazınızla alakalı, yaklaşık iki yıldır bir çalışma yürütüyoruz.
Ä°ncelerseniz memnun oluruz
Çalışmamızın web sayfası:
http://www.petshopgercegi.com/
Sevgiler
Tansu Günay

***

Sayin Cekirge,

Son yazinizi ciddi bir hayvansever olarak cok uzulerek okudum. Vaktinizin kistili oldugunu bildigim icin cok kisaca yazcagim. Ben burada bircok hayvan haklari dernegine ya uyeyim ya da etkinliklerini takip ediyorum. Burada PETA (People for Ethical Treatment of Animals)'nin mesela, "Adopt, Don't Buy" kampanyasi var. Bircok sokak kedisi ve kopegi var, bunlari evlat edinmek varken, insanlarin para vererek almalarina karsi bir kampanya. Benim ve esimin 5 kedisi var, hepsini sokaktan aldik. Arti, burda da eger bir petshop'a giderseniz, genellikle, onlar da sokaktan kendilerine getirilmis hayvanlari asilari ve kisirlastirmalarina ne kadar harcandiysa o miktar karsiliginda veriyorlar (50 dolar civari cuzi bir para). Eger cok ozel bir tur ararsaniz o zaman para harcamak gerekebiliyor.

Sizin yazinizdaki okurunuz da hatali. Bir defa 800 lira inanilmaz yuksek bir miktar, bunu vermeleri de cinayet. Arti benim arada bir geldigimde gordugum kadariyla Turkiye'de sokaklarda ilgiye ve sevgiye muhtac yuzlerce kedi var. Inanin bana, bu kedileri siz eger eve alir ve ciddi bir sekilde bakarsaniz size cok daha bagli oluyorlar ve yaptkilarinizi kendilerince bir sekilde takdir ediyorlar. Bence Turkiye'de acilen bir "Sokaktan al, Pet Shop'tan alma" kampanyasi baslatilmali.

Saygilarimla,

***

SELAM,
YILLARDIR İÇİMİZİ KANATAN VE SİZİN YAŞADIĞINIZ DUYGULARI HER HAYVAN SATAN PETSHOPUN ÖNÜNDEN GEÇERKEN FAZLASIYLA BİZE YAŞATAN BU CİNAYETLERİ YAZDIĞINIZ İÇİN SİZE BİNLERCE TEŞEKKÜR. ARTIK PETSHOPLARLA KAVGA ETMEKTEN BIKMIŞ BİR İNSAN OLARAK ONLARI HER GÖRÜŞÜMDE SADECE BUNLARA BİR ÇARE DİYE DUA ETMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPAMAMANIN ÇARESİZLİĞİNİ YAŞADIM. TÜM HAYVANLARA YAPILAN BU EZİYETLER ÜLKENİN ÜSTÜNE KARA BULUTLAR OLARAK GERİ DÖNMEZ Mİ SİZCE? SAYGILAR,
 
BÄ°NLERCE HAYVAN SEVERDEN BÄ°RÄ°..

***

Merhaba Fatih Bey,

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16615666.asp?&hid=16615722 yayınlanan yazınızı okudum. Size teşekkür etmek istedim.
http://buldogturkey.mixxt.com/ sitesine üyeyim. Köpeksever bir grup arkadaşın paylaşım sitesi. Arkadaşlardan biri yazınızın linkini eklemiş siteye.Ellerinize sağlık, sağolun.
Petshoplarda yaÅŸanan bu cinayetlere bir dur demenin vakti geldi.
İnsanlar Petshoplardan kedi ve köpek almayı bıraksalar keşke. Böylece bu katliamlara bir son verilebilir. İnsanlar aldıkça, satılan her hayvanın yerine yenisini getiriyorlar.
Benim iki kızım var. Mia ve Tilda. İkinci kızım daha bir haftadır bizde. Husky cinsi bu şeker kızı oğlumun arkadaşı derede bulmuş ve bana haber verdi. Bir hevesle kedi ve köpekleri alıp, bir süre sonra canı sıkılıp sokağa atan insanlara çok kızgınım. Bu konuda tartışılması gereken başka bir konu...
Böylesi önemli bir konuya değindiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.

Kızlarımın resmini gönderiyorum, bakmak istersiniz belki :)
http://img193.imageshack.us/img193/192/6d36c7d7f974011baf61d01.jpg

***

Merhaba Fatih Bey

Yazınızı dikkatle okudum. Pet shop mağduru vatandaşlar ne yazık ki yaşadıkları acılarla kalıyorlar. Böyle durumlarda direk olarak yapılması gereken cumhuriyet savcılığına ölen hayvanlarıyla birlikte gidip suç duyurusunda bulunup savcılıktan nekropsi(hayvan otopsisi) yapılmasını istemektir. savcılık bunu üniversite hastanesine yada devletin yetkili bir kurumuna sevk eder, ölüm sebebi belirlenir dava açılır. dolandırıcılık, hayvana eziyet, satıcının manevi ve maddi kaybı göz önüne alınarak mahkeme sonuçlanır. ancak nekropsi raporunun resmi yerlerden çıkma zorunlulugu vardır ve mahkemenin atayacagı bilirkişininde incelemesiyle ispatlanabilecek bir olaydır. bu maili özellikle yazıyorum çünkü çoğunlukla hayvanseverler prosedürü bilmedikleri için haklıyken haksız konumda olarak hak idda edemiyorlar.


Saygılarımla

Erdi CAN

***

Fatih bey.
Öncelik şunu belirtmek isterimki bir petshop sahibi olarak yazınızı üzülerek okudum, Hayatını evini her şeyini paylaşmak için aldığı bir hayvanın bu şekilde ölmesi çok üzücü, Yavru kediyi aldıgı petshop'un bu acıyı telafi etmesi mümkün olmasada bir şekilde hafifletmesi gerekirdi. Ama  her sektörde olduğu gibi burdada sepette bazı çürük elmalar olabiliyor. Keşke başlığı petshop cinayetleri olarak atmasaydınız, Hastanelerde doktor hatası yüzünden ölen kişiler için hastane cinayetleri, diye anılmıyor. Her şeyiyle düzgün çalışan iş yerlerinide zan altında bırakıyor bu başlık. Bir petshopta satılan yavruların sağlık acısından bir sıkıntısı olmaması gerekir. Bu satışlarda veteriner hekim kontrolünde olmalıdırki bizlerde böyle yapıyoruz.. tabiki burda sorunun en uc noktası oldugu için alan kişide bu olaylar ortaya çıkıyor. Tarım ve köy işleri bakanlığınca düzenli olarak denetleniyoruz. iş yerlerimizde çok küçük yavrular aşısız ve sağlıksız yavrular bulundurmuyoruz. veya bulundurmamaya çalışıyoruz, her ne kadar sağlıklıda olsa aynı kerdeşler arasında bile bazen sorunlar çıkabiliyor, bu hayvanın kötü bakıldığı veya sağlıksız ortamda olmasıylada ilgili değil, ama bu tip yavrularda satış sonrası bile bir problem çıktığında hemen yardımcı olmaya çalışıyoruz. bence alan kişiler öncelikle hayvanda 1 hafta içersinde bir sağlık problemi görürlerse (kaza, zehirlenme gibi o an olan durumlar haricinde) hemen aldığı yerle irtibata geçmeli tedavi işini onlara bırakmalı, aldığınız bir cıhazda nasıl bir arıza olduğunda servisine götürüyorsak aynı şekilde) Malesef Türkiyede Ruhsatlı evcil hayvan üreten yer yok denecek kadar az. Bir çok köpek çiftliği  ruhsatsız çalışıyor, tabi ruhsat olmayıncada kontrol olmuyor.Bizlerinde yavru tedarikinde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. yurt dışından getirilen yavrulardada parvo, lepto, distemper veya coronavirüs hastalıkları çok çıkıyor.  İnternette onbinlerce köpek satışı var. evinde doğum yaptıran bir çok kişi saf ırk olma garantisi olmadan, aşısız, iç parazit ilaçsız, vergisiz, kontrolsuz, çok ucuz fiyatlarada satış yapılıyor. bununda önüne malesef gecilemiyor. Biz petshop lar olarak bunu kayıt altında vergisini vererek,  aşıları yapılmış iç ve dış parazitlerden arındırılmış sağlıklı yavrular vererek en az 10-15 yıllık  zaman zaman 20 yıllık beraberliklerı sağlıyoruz. Evet Dediğim gibi bu sektördede bu işi gerektiği gibi yapmıyanlar var her sektörde olduğu gibi, Lütfen bir yavru kedi köpek alırken aldığınız yerin güvenilir  bir yer olduğunu, aldığınız yavrunun alırken veteriner hekim kontrolunde olmasını isteğin. ateşinin 38-39'C arasında olmasına, gözler çapaksız , anüste veya tüylere dışkı bulaşmamış, tüyler canlı , yavruda kusma ve ishal olmamasına, hareketli ve canlı oyunu seven bir yapıda olmasına dikkat edin. Eğer bir yavru bir köşede isteksiz, üzgün hareketsiz devamlı uyuma ve kusma isteği gösteriyorsa, anüs cıvarında ishal izleri varsa, gözler canlı değilse yapılan kontrolde ateş 38-39 atasında değilse lütfen almayın, Alacağınız ırkın karakteristik yapısını mutlaka araştırın. Bir yavrıu Evin havasını değiştirir, çoçuklarda sosyalleşmeyi, sorumluluk almayı kolaylaştırır. umarım yavru alıcak aileler alırken çok daha dikkatli olarak yavru secimi yaparlar,  Saygılarımla
--
Gürol Yakal
Yakal petshop
Marmaris

***

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!