İşte röfleli bombacının videosu

Güncelleme Tarihi:

İşte röfleli bombacının videosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 12:53

Ankara'daki saldırının ardından alınan yoğun güvenlik önlemleri sonucu Adana ve Mardin'de birer canlı bomba yakalandı.

Haberin Devamı

SON MODA KIYAFETLER 


ADANA’da, bir ihbar üzerine takibe alınan takside 11 kilo 300 gram bomba ele geçirildi. Taksideki kadının canlı bomba olduğu anlaşıldı.
Kısa süre önce Suriye’den Türkiye’ye canlı bombalar girdiğine ilişkin ihbar ve istihbarat bilgileri nedeniyle teyakkuzda olan polis, özellikle çantalı ve taksiye binen kadınlara yönelik takibini sürdürürken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde bir ihbar üzerine taksiyi takibe aldı. Kent genelinde didik didik aranan otomobil, Dadaloğlu Kavşağı’nda durduruldu.

SON MODA KIYAFETLER

Gri kolsuz tişört, siyah kot etek, sarı terlik giyen, parmaklarında beyaz oje ve röfleli saçıyla oldukça bakımlı görünen kadın terörist, adının Ebru Kara olduğunu söyledi. 31 yaşında olduğunu söyleyen kadın terörist, Emniyet Müdürlüğü’nden geniş güvenlik önlemleri altından sağlık raporu için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken görüntü alan gazetecilere de dönerek zafer işareti yaptı. Soruları ise yanıtlamadı. Kadın terörist, raporun ardından sorgulanmak üzere tekrar Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Takside bulunan 1’i kadın 3 kişi gözaltına alınırken, görevli ekip otomobilin diğer yerlerini açıp kapatmamaları konusunda telsiz emri ile uyarıldı. Bu arada olay yerine çok sayıda polis sevkedildi. Araç ve çevre güvenliğinin alınmasının ardından olay yerine gelen bomba imha uzmanları, taksiyi incelemeye aldı.

KUZEY IRAK'TA EĞİTİM GÖRMÜŞ

Terör örgütü PKK mensubu olduğu ve Irak'ın kuzeyindeki kamplarda eğitim gördükten sonra, Şanlıurfa kırsalında faaliyette bulunduğu belirlenen E.K'nin, henüz kimliği belirlenemeyen bir erkekle Adana'ya geldiği öğrenildi.

Polisin Adana’daki ablukası, olası bir Ankara faciasını böylece önlemiş oldu.

‘ADIM EBRU’

Siyah bir sırt çantası açıldığında içinde paketler halinde 11 kilo 300 gram kadar A-4 veya C-4 plastik bomba ile 2 el bombası elde edildi. Bombalı çanta Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek incelemeye alındı.

Taksicinin olayla bağlantısı bulunmadığı anlaşılırken, içindeki kadın adının Ebru olduğunu söylemekle yetindi. Gözaltında bulunan ve canlı bomba olduğu sanılan kadının sorgulaması sürüyor.

Mersin’de de 27 Nisan’da kente 20 kilometre uzaklıkta Çevlik Köyü yakınlarındaki bir tarlada, A-4 bombaya cep telefonuyla düzenek kurmaya çalışan PKK’lı Tahir Laçin, miktarı belirlenemeyen bombanın patlaması sonucunda parçalanarak hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili düzenlenen operasyonlarda ise 2 PKK’lı daha yakalanıp tutuklanmıştı.
Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA, (DHA)





Mardin'de bugün polisin yaptığı operasyonda canlı bomba olan PKK’lı bir terörist yakalandı. Polis
/images/100/0x0/55eb4f1cf018fbb8f8b8f097
tarafından sorguya alınan teröristin Mardin’de bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üzerinde bomba taşıyan ve eylem hazırlığında bir teröristin kente geleceği yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Nusaybin ve Kızıltepe İlçesi istikametinden gelen araçları aramaya alan polis, bir minibüs içinde üzerinde bomba olduğunu belirlediği bir erkeği gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Polis, PKK’lı teröristin Mardin’de canlı bomba olarak eylem hazırlığı içinde bulunduğu belirleyip, gözaltına aldığı teröristle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis yetkilileri, teröristin üzerinden ne kadar bomba bulunduğunu açıklamazken, olayla ilgili açıklamaların daha sonra yapılacağını belirtti.

VALİ REDDETTİ

Mardin Valiliği, ilde yakalanan şüpheli kişinin canlı bomba olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan rutin çalışmalarda yakalanan kişinin terör örgütüyle ilgisi olup olmadığı konusunda araştırma yapıldığı belirtildi.

Basında, yakalanan kişinin canlı bomba olduğu yönünde haberler yer aldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

“Konu, bazı ulusal gazetelerin internet sayfalarında 'Mardin'de canlı bomba yakalandı' başlığıyla yer almıştır. İlimizde yakalanan şüpheli kişinin canlı bomba olmadığı ve Ankara'da meydana gelen olayla herhangi bir ilişkisi bulunmadığı tespit edilmiştir.”

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Anafartalar Çarşısı'nın önünde, dün meydana gelen patlamanın ardından Esenboğa Havalimanı'nda güvenlik önemleri arttırıldı.

Haberin Devamı

Ulus'ta Anafartalar Çarşısı'nın önündeki patlamadan sonra bugün Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Ankara Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu'nun talimatları doğrultusunda güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.

Esenboğa Havalimanı'ndan yurt içi ve yurt dışına yolculuk yapacakların kullandıkları giriş-çıkış kapılarındaki güvenlik noktaları ve personel sayısı arttırıldı, cihazlar her türlü metale daha duyarlı hale getirildi.

Ayrıca, Esenboğa Havalimanı polisi de şüpheli paketlere karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyarıldı.

1 TERÖRİST ARANIYOR

Adana Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa’dan gelen bir ihbarda, üzerine yapılan çalışmada, canlı bomba olduğu saptanan kadın teröristin yakalandığı, birlikte hareket ettiği ileri sürülen 1 erkek teröristin ise arandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, takside ele geçirilen kadın bombacıya ait olan çantada ise, 11 kilo 300 gram plastik patlayıcı, 12 elektrikli fünye, 2 savunma tipi el bombası, 4 pil, ampul ve kablolar, düzeneği çalıştırmak için anahtar ve düzenek yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca, açıklamada kadın terörist içen de, “Kadın örgüt mensubunun üzerinde açma kapama düzenekli patlayıcı madde olduğundan canlı bomba eylemi gerçekleştirmek için Adana’ya geldiği değerlendirilmektedir” ifadesi yer aldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, kadın teröristle birlikte Adana’ya geldiği sanılan bir erkek teröristin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!