İşte operadaki Aşkı- Memnu'nun Bihter'i

Güncelleme Tarihi:

İşte operadaki Aşkı- Memnunun Bihteri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 01:00

Herkes Beren Saat'i konuşuyor ama Aşk-ı Memnu'nun bir Bihter'i daha var. Halit Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri, şimdilerde Kanal D'de dizi versiyonuyla çok konuşulsa da romanın 100. yılında operada da büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen ve orkestra şefliğini Selman Ada'nın üstlendiği eserde Bihter'i Burcu Kılıç canlandırıyor.

Kılıç, Bihter karakteri hakkında "Bihter çok değişik bir karaker, çok özel bir karakter. Ruhen çok yoruldum ama çok geliştirdi beni. Sahnemi de beni de çok geliştirdi" diyor.

İzmir Elhamra Sahnesi'nde perde açan Aşk-ı Memnu'nun librettosunu yazan Tarık Günersel ise, "Diziyle ilgimiz yok bizim. Aşk-ı Memnu, Halit Ziya Uşaklıgil'in müthiş bir eseri gerçekten. Harika bir roman. Bilindiği gibi aşkı ve aşkın nereden geleceğinin belli olmayacağını anlatıyor bu roman" diye konuşuyor.

Eserde rol alan bazı oyuncular da şu anda hayli revaçta olan Aşk-ı Memnu dizisinin, kendileri için de böyle bir eserde oynamayı daha çekici kıldığı görüşünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!