İşte o sahne

Güncelleme Tarihi:

İşte o sahne
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Cuzzamla savaş ve eğitim konusunda çok önemli çalışmalara imza atan Türkan Saylan’ın yaşamını konu alan “Türkan”, 19 Mayıs’ta vizyona girdi. Filmde, Saylan’ın evine yaşamının son günlerinde yapılan polis baskınına da geniş yer verildi.

Türkan Saylan’ın ölümünden kısa süre önce Arnavutköy’deki evine ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernekleri’ne yapılan Ergenekon baskınları, “Türkan” filminde yeniden canlandırıldı. Aramalar sırasında pencereye çıkarak evinin önüne toplananlara moral veren, o sırada çekilen fotoğrafıyla da hafızalara kazınan Saylan’ın sevenleri, filmin o sahnesinde duygusal anlar yaşadı.

Mücadelesini izleyeceğiz

Söz konusu sahnede Komiser Çiçek’i canlandıran Selin Demiratar, “Hümanist görüşleriyle tüm dünyayı kucaklayan önemli bir kişi. Yaşamının son günlerinde hiçbirimizin istemediği olaylara maruz kaldı. Bu filmde onun bu olaylara pozitif bakışını, mücadelesini ve samimiyetini çok net bir şekilde izleyeceğiz. Bu kadar cesur bir kadının hayat hikayesinde rol almak benim için gurur kaynağı” dedi. Polis memuru Mustafa’yı oynayan İsmail Hacıoğlu ise şunları söyledi: “Bu, etkisinden uzun süre kurtulamadığım bir rol oldu. Rüçhan Abla’nın (Çalışkur) oyunculuğuyla bütünleştiğinde, baskın sahnesi çok etkileyici oldu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!