İşte o krokiler

Güncelleme Tarihi:

İşte o krokiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2009 14:08

Türkiye o krokileri konuşuyor. Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin sakladığı silah ve mühimmatların yerlerini bir kroki ile belgelemiş, bunu da evinde unutmuştu. Polis, yaptığı araştırmada bu krokilere ulaştı. Ankara'da 6, Hatay'da 1 ayrı noktada kazı çalışmaları başladı. Bu çalışmaları yürüten özel ekipler kazıyı neye göre yapıyordu? Tabii ki Şahin'in evinde bulunan krokilere göre... İşte o krokiler bugün fotoğraflara yansıdı. Bir emniyet amiri elindeki krokilere dikkatlice bakıyor, yardımcılarını ona göre yönlendiriyordu. Biz fotoğraflara yansıyan o krokileri ancak bu kadar büyütebildik.

Haberin Devamı

İŞTE KROKİLERİN İZİNDE YÜRÜTÜLEN KAZI ÇALIŞMASI

 

Susurluk Davası'nda 6 yıl hapis cezasına çarptırılan, ancak geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybettiği için cezadan kurtulan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin’in evinde bulunduğu öne sürülen krokilere önce bir anlam verilemediği, ancak bunlar üzerindeki “depo”kelimesi üzerine arama kararı alındığı öğrenildi.

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli bir emniyet amiri, bulunduğu öne sürülen krokileri aramalar boyunca elinden bırakmadı ve bütün aramaları bu emniyet mensubu yönlendirdi.

 

Haberin Devamı

Ceset arama köpekleri

 

“Depo” sözcüğünden yola çıkan Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “depo” denilen yerin silah ve mühimmat deposu olabileceği gibi aynı bölgenin “kayıp” bazı kişilerin öldürülüp gömüldüğü yer olabileceği de değerlendirildi.

 

Köpek Eğitim Merkezi’nden “ceset aramaları” için eğitilen iki köpek, görevlilerin denetiminde tarama yaptı. Ancak köpeklerden bir sonuç alınamadı. Bu kez bombaya duyarlı köpekler de getirildi.

 

İstihbarat ve terör konularında eğitimli olan İbrahim Şahin’in gizlediği iddia edilen silahların krokilerini evde niçin bulundurduğu da merak konusu oldu. Gelişmeler “Kroki, silahların yerini bilen İbrahim Şahin’e yakınlığı ile bilinen bazıkişi ya da kişiler tarafından da çizilmiş olabilir. Bu ancak kriminal inceleme sonucu anlaşılabilir. Bu yolla, silah ve bombaların yerini bilen kişinin kimliği gizlenmeye çalışılmıştır“ şeklinde de yorumlara neden oldu.

 

İşte kayıp silahların seri numaraları

 

Abdullah Öcalan’a suikast için İsrail’den getirilen silahlardan 10’u kayıp. Saygı Öztürk’ün yazdığı“Devletin Derinliklerinde” adlı kitapta, Susurluk sürecinde kayıp olan 10 silah olduğu belirtiliyor. İşte kapıp silahların marka ve seri numaraları:

 

Haberin Devamı

-       Jericho 941 F5 Tabanca: 5 adet

(Seri numaraları: 127400- 127443-126801- 127468-126844)

-       Mikro Uzi Tabanca: 3 adet

-       (Seri numaraları: 932186-932239-932142)

-       Mini Uzi Tabanca: 2 adet

-       Seri numaraları: 933017-932921)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!