İşte Maizière'nin uyum anlayışı

Güncelleme Tarihi:

İşte Maizièrenin uyum anlayışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 10:47

Haberin Devamı

Almanya'da en çok çocuğun doğduğu 1964 kuşağından 15 kişi ile bakanlıkta bir araya gelen Thomas de Maizière, toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Alman bakan, bir soru üzerine, “Yabancılar Dairesi'nde çalışan Türk bir memurun bence orada yönetici konumuna da gelebilmesi lazım. Geçici olarak belki dil avantajından dolayı Türk vatandaşlar ile ilgilenebilir ama asıl yeri eğitimi ve mesleği gereği yönetici konumuysa bu konuma da getirilmesi gerekir. Benim uyum anlayışım böyle.” açıklamasında bulundu.

"GEÇMİŞE BAKIP GELECEĞİ ÇİZEBİLİRİZ"
Toplumdaki fertlerin birbirini daha iyi anlayabilmesi ve kabullenebilmesi için eğitimli göçmenlerin kamu kuruluşlarında sadece dillerinden faydalanılan memurlar statüsünden çıkması gerektiğini vurgulayan bakan, “Bunu gerçekleştiremezsek birbirimizi kabullenmemiz çok zor ve daha uzun zaman alacaktır." dedi. Bu tür toplantıların önemine de değinen de Maiziere, “Bu tür bir araya gelmelerle geçmişe bakıp geleceği çizebiliriz.” şeklinde konuştu. Önümüzdeki sene Almanya’nın Doğu Almanya ile birleşmesinin 25. yılını kutlayacaklarına dikkat çeken bakan, benzeri bir toplantıyı seneye 25 yaşındaki gençlerle de bir araya gelerek gerçekleştireceğini söyledi. Alman toplumunun değiştiğine dikkat çeken bakan, "50 sene önceki aile ve aile içi kadın modeli ile bugünkü model ve şartlar aynı değil." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Almanya’da doğan çocuk sayısının 1964 yılına göre yarı yarıya düştüğünü söyleyen de Maizière, "İnsanlara, çocuk ve kariyer planlarının birbirine rakip olmadığını göstermemiz ve hissettirmemiz gerekiyor." dedi.

NÜFUS ARTIŞINDA SEVİNDİRİCİ HABER
Bu arada nüfusun artışının eksi değerlerde seyrettiği Almanya’da nüfus artış oranı haberleri her zaman müjde olarak kabul ediliyor. Müjdeli haberi bu kez Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann verdi.

Başbakan Kretschmann Eyalet İstatistik Kurumu’nun son istatistiklerine göre eyalette nüfus artış oranının beklenenden fazla olacağını belirtti. Konuyu değerlendiren Başbakan Kretschmann, “Bu bize eyaletimizin çocuklu genç aileler için son derece cazip olduğunu gösterdi. Bu genç insanlar için iyi eğitimi gerekir. Öğrenciler için kaliteli eğitim eyaletimizin önceliğidir.” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan yeni nüfus tahminlerinden dolayı öğretmen kadrolarında 2020 yılına kadar planlanan 11 bin 600’lük tenkisatın da tekrar masaya yatırılacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!