İşte FETÖ'nün teşkilat şeması: 7 katlı piramit

Güncelleme Tarihi:

İşte FETÖnün teşkilat şeması: 7 katlı piramit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 23:47

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, ön taslak raporunu hazırladı ve örgütün teşkilat şemasını ortaya çıkardı. Hürriyet’in ulaştığı taslak raporda yer alan bilgiler özetle şöyle:

Haberin Devamı

‘SUİKAST YAPIYORLAR’

- Kainat imamı olarak örgütün en üstünde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen bulunuyor. Gülen, örgüt tarafından mesih - mehdi olarak kabul ediliyor.

- Gülen’in altında ‘özel kalem’, ‘mollalar grubu’ ve ‘istişare heyeti’ (başyüceler) olmak üzere üç yapı örgütleniyor. Özel kalem, Gülen’in mahrem işlerini üstleniyor. İstişare heyeti, talimatlara uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. ‘Mollalar’ ise Gülen’in yetiştirdiği gruptan oluşuyor.

- İstişare heyetinin altında, ‘tayin heyeti’, ‘kıta sorumluları’ örgütlenmesi bulunuyor.

- Örgütün kıta sorumluları; Avrupa, Pasifik, Orta Asya, Asya, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika ve Ortadoğu bölgelerinden sorumlu.

- Örgütün ‘Türkiye imamı’ olarak Mustafa Özcan’ın ismi yer alıyor.

- Raporda “Haşhaşilere benzer şekilde FETÖ/PDY üyeleri de mutlak itaat ve cennete kavuşacakları saiki ile hareket ederek devlet içinde suikast benzeri hareketlere başvurmaktadırlar” deniliyor.

- Gülen’in üyelerini İsmailiye mezhebinin yapılanması gibi 7 tabakaya ayırdığı belirtilen raporda, şu bilgiler veriliyor: “Örgüt, yedi tabakadan oluşan katı bir hiyerarşik kast sistemine dayanmaktadır. 1. kat halk tabakası, 2. kat sadık tabaka, 3. kat ideolojik örgütlenme tabakası, 4. kat teftiş kontrol tabakası, 5. kat organize eden ve yürüten tabaka, 6. kat has tabaka, 7. kat ise kurmay tabaka. Yedi katmanın en üstünde ‘Fetullah Hoca Arşı’ yer almaktadır.”

- FETÖ’nün perde gerisinden devletleri yönetebilecek emperyal güç olmayı hedeflediği de raporda belirtildi.

Haberin Devamı

İşte FETÖnün teşkilat şeması: 7 katlı piramit



GENELKURMAY'DA 4 SAAT KALMIŞ

RAPORDA 15 Temmuz’a ilişkin şu kronolojiye yer verildi:

14.45: Kara Havacılık Okul Komutanlığı’nda görevli bir pilot binbaşı MİT’e gidip ‘Saat 03.00’te ‘3 helikopterin MİT Müsteşarı’nın evine saldıracağını ve müsteşarın kaçırılacağını’ ihbar ediyor.

15.05: Binbaşının ilk sorgusu başlıyor.

16:03: MİT Müsteşar Yardımcısı Genelkurmay’a gidiyor.

16.30: MİT Müsteşarı Genelkurmay’a gidiyor. Genelkurmay 2. Başkanı’nı bilgilendiriyor.

18.00: Genelkurmay’da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la toplantı yapılıyor. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in katılımıyla verilen bilgi değerlendiriliyor ve tedbirler belirleniyor.

18.30: Genelkurmay tüm birimlere hiçbir askeri uçağın kaldırılmaması, kışlalardan hiçbir askeri aracın çıkmaması yönünde emir veriyor.

19.20: Genelkurmay’dan tüm ülke sahasının uçuşa kapatıldığı emri yayınlanıyor.

20.30: MİT Müsteşarı Genelkurmay’dan ayrılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!