İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın örnek gösterdiği Cem Karaca şarkısı

Güncelleme Tarihi:

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğanın örnek gösterdiği Cem Karaca şarkısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 16:43

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 19'uncusu düzenlenen, 'Muhtarlar Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cem Karaca'nın, 'Yarım Porsiyon Aydınlık' şarkısını hatırlattı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Rahmetli çok bonkör davranmış. Bugün aydın geçinenler değil yarım, çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil. İstisnalar kaideyi bozmaz. Cem Karaca, 'Yarım Porsiyon Aydınlık' isimli şarkısında bu güruhu şu şekilde anlatıyor; 'Her zamanki köşenizde, her zamanki barınızda, önünüzde viski ve havuç, bir eliniz çenenizde, kaşınız hafifçe yukarıda, bakışlarınız ne kadar bilgiç, hiçbir şey üretemeden sadece eleştirirsiniz. Ekmeğin fiyatını bilmezsiniz ama ekonomi, politika. Karılarını döverken siz ne kadar bilimselsiniz. Hep o yarım porsiyon aydınlık aynı çehreler, aynı laflar, vallahi hiç değişmemişsiniz..."

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğanın örnek gösterdiği Cem Karaca şarkısı



İLK KEZ 32 YIL ÖNCE YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hatırlattığı, 'Yarım Porsiyon Aydınlık' şarkısı, Cem Karaca'nın 1987 yılında yayınlanan, 'Merhaba Gençler ve Her Zaman Genç Kalanlar' albümünde yer aldı. Şarkının Almanca aslı ise 1984'te Cem Karaca tarafından henüz Türkiye'ye dönmeden önce Almanya'da yayınlanan, 'Die Kanaken' albümünde 'Beim Kaffee' ismiyle dinleyicilerle buluşmuştu.

BAKMADAN GEÇME!