İşte canavar

Güncelleme Tarihi:

İşte canavar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Trafik kazaları, bayram tatilini zehir ederken Menemen'deki kontrollerde otobüs şoförü Mustafa Geniş, 380 promil alkollü yakalandı. 350 promilin üzeri ‘koma’ kabul edilirken, şoför 3 saatte 2 büyük rakı içerek yola çıktığı söyledi. ‘Trafik canavarı’nın ehliyetine 1 yıl süreyle el konuldu.

Bayram tatili süresince yolları kan gölüne çeviren trafik kazalarının ardı arkası kesilmezken, İzmir'in Menemen ilçesindeki kontroller sırasında, bir otobüs şoförü 380 promil alkollü olarak yakalandı. 3 saatte 2 büyük şişe rakıyı içtikten sonra direksiyona çıkan Mustafa Geniş'in ehliyetine ikinci kez el konuldu.

İzmir'den Foça'ya giden Foça Kooperatifi'ne ait 35 MBT 89 plakalı yolcu otobüsü, dün sabaha karşı saat 01.30 sıralarında Menemen yakınlarında Bölge Trafik Denetleme ekiplerince durduruldu. Görevliler, içinde iki yolcu olan otobüsün şoförü Mustafa Geniş'i, alkol muayenesine aldılar. Geniş 380 promil alkollü çıkınca, polisler şaşkına döndü. Menemen Merkez Karakolu'nda gözaltına alınan şoför Geniş'in daha önce de alkollü araba kullanmaktan ehliyetine 3 ay el konulduğu belirlendi.

Uslanmaz trafik canavarı, 3 saatte 2 büyük şişe rakı içtiğini itiraf ederken, bu kez ehliyetine 1 yıl süreyle el konulacağı bildirildi.

Alkolmetrenin 350'nin üzerinde gösterdikleri ‘koma’ durumunda kabul ediliyor. Alkolmetre, en fazla 500 promil ölçebiliyor. Ancak, şimdiye kadar 470'in üstüne hiç çıkmadı. 470 promil alkollü yakalanan da ölümden döndü, hastanede tedavi altına alındı. Bir kutu bira eğer hemen ölçüm yapılmazsa, ancak 30 promil alkol gösteriyor, 2 kutu bira ise 50'nin üstüne çıkıyor. Bir duble rakı da 60 promil gösteriyor. Alınan içki miktarı yükseldikçe, promil de aynı oranda yükseliyor. 50 promilin altında alkollü olanlara ceza verilmiyor. 50'nin üstünde yakalanlar ise 22 milyon 900 bin lira para cezası ödüyor, ehliyetine 3 ay elkonuluyor. Bir yıl içinde 2'nci kez yakalananların ehliyeti 1 yıl, 3'üncü kez yakalananın ise 5 yıl için alınıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!