İstanbul'un yeni emniyet müdürü Vatan'da

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun yeni emniyet müdürü Vatanda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 12:39

Hüseyin Çapkın'ın görevden alınmasından sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Aksaray Valisi Selami Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek görevine başladı.

Haberin Devamı

Hüseyin Çapkın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün emniyetten ayrılmasından sonra Altınok'u, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu emniyete getirdi. İstanbul Valisi Mutlu ile Müdür Altınok, Çapkın'ın boşalttığı makama birlikte çıktı. Vali Mutlu ve Müdür Altınok'un makam odasında sohbeti sürerken, Müdür Altınok görevlerine yeni atanan polis şefleriyle de tanıştı.

11 ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın görevden alındı. Dün de ikisi Çapkın'ın yardımcısı olmak üzere 11 şube müdürü görevden alınmıştı. AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Valisi Selami Altınok’un önce Merkez Valiliği'ne ardından da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanacağını açıkladı. Normal şartlarda emniyet müdürlerinin isimlerini İçişleri Bakanlığı ya da Valiler açıklıyorken, AK Partili bir vekilin açıklaması dikkat çekti. Altınok, Başbakanlık'taki görüşmeye 68 plaka (Aksaray'ın plaka numarası) bir sivil otomobil ile geldi.

Hüseyin Çapkın, görevden alındıktan sonra saat 13.35'te, vedalaşmak ve kişisel eşyalarını almak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Eski makamına çıkmadan önce yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Haberin Devamı

ÇAPKIN: "ARTIK MERKEZ VALİSİYİM"

"Biz devlet memuruyuz. Gelmemiz nasıl doğalsa gitmemiz de öyle doğal. Nasıl geldiysem öyle gidiyorum. 4.5 senedir devletimize milletimize sadakatle hizmet etmeye çalıştık. Bugün de normal devlet memurluğu ataması kapsamında merkez valiliğine atamamız oldu. Hayırlısı olsun, merkez valiliğine gidiyorum. Zaten merkez valisiydim, geçici görevle İstanbul'a gelmiştim. Merkez valiliğine geçiyoruz bana, devletimize, milletimize hayırlı olsun" dedi.

YERİNE GELECEĞİ SÖYLENEN İSİM KONUŞTU

İddialara göre, Hüseyin Çapkın'ın yerine İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay getirilecek. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ise merkeze alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yerine atanacağı yolundaki haberler üzerine, "Bana intikal eden, tebliğ edilen birşey yok" dedi.

BAŞBAKAN: BABAMIZIN OĞLU OLSA DİNLEMEYİZ

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, dün rüşvet ve yolsuzluk operasyonu hakkında ''Devlet içindeki devlet olan bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa dinlemeyiz'' dedi. Erdoğan, Emniyet'teki değişikliklerle ilgili olarak, "Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir" demişti.

İSTANBUL'UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ ALTINOK

AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Aksaray Valisi Selami Altınok’un önce merkez Valiliği'ne ardından da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanacağını açıkladı.

Açıkgöz, gazetecilerin kendisini arayarak Altınok'un İstanbul Emniyet Müdürü olarak atanıp atanmadığını sorduklarını belirterek, "Ben de telefon açıp kendisine sordum; 'nedir durum' diye. Bana, 'beni görevlendirdiler' dedi. Geçici görevlendirme olduğunu söyledi. Bunun dışında benim bilgim yok" dedi.

Altınok'un başarılı bir vali olduğunu ifade eden Açıkgöz, verilen görevi de layıkıyla yerine getireceğini söyledi.

Haberin Devamı

İstanbulun yeni emniyet müdürü Vatanda
Bu arada Selami Altınok'un Twitter adresindeki paylaşımları dikkat çekti.

İstanbulun yeni emniyet müdürü Vatanda


HÜSEYİN ÇAPKIN KİMDİR

1965 yılında polis kolejine giren Hüseyin Çapkın, 1971 yılında polis akademisinden komiser yardımcısı olarak mezun oldu.

1971 yılında Balıkesir Emniyet müdürlüğünde göreve başladı. Değişik rütbelerde 1975-1984 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalıştı.

1984-1985 yılları arasında Yozgat, 1985-1988 Mersin, 1991-1992 Antalya, 1993-1998 Gaziantep, 1998-2001 Manisa, 2002-2003 adana, 2003-2006 Bursa il Emniyet Müdürlüğü görevleri ile, 1988-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, 1992-1993 yılları arasında ise Apk uzmanı olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında İzmir İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Çapkın, 29.06.2009 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Iğdır Valisi oldu. Kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra 29 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürü olarak atandı.

Hüseyin Çapkın İstanbul Emniyet Müdür olduktan hemen sonra Münevver Karabulut cinayetinin uzun süredir aranan zanlısı Cem Garipoğlu’nun yakalanmasıyla kamuoyunun takdirini kazanmıştı.

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

1966 yılında Erzurum'un Narman ilçesinde doğan Altınok, ilk orta ve lise eğitimini yine Erzurum'da tamamladı. 1984'te ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Kamu Yönetimi bölümüne girdi, 1988'de mezun oldu. 1989'da ilk olarak Erzincan kaymakam olarak göreve başladı. Daha sonra İngiltere'ye gitti. Onun ardından sırasıyla Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerini yürüttü.

Haberin Devamı

Son olarak ise Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Aksaray Valisi olarak atandı.

İstanbulun yeni emniyet müdürü Vatanda


BAKMADAN GEÇME!