İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2001 00:00

Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

inşaat ruhsatlı

HALKALI

05,01,2001 tarihinde sütunlarımızda bir habere yer vermiştik. Okurlarımız, Halkalı Ziraat Okulu karşısındaki benzin istasyonu inşaatının geceleri sürmesinin nedenini merak etmişler ve ruhsatsız olabileceği kuşkusunu iletmişlerdi.

Konuyla ilgili olarak Küçükçekmece Belediyesi'nin açıklamasını aktarıyoruz:

‘‘Haberinizde bahsi geçen Halkalı Ziraat Okulu karşısındaki benzin istasyonu inşaatı ruhsatlı ve izinli bir çalışmadır. Haberiniz üzerine Halkalı Şube Müdürlüğü'müz tarafından yapılan inceleme sonucunda sorunun izin tabelasının görülecek şekilde asılmamasından kaynaklandığı görülmüştür. İnşaatı yapan firmaya gerekli uyarılar yapılarak izin tabelasının gerekli yere koyulması sağlanmıştır. Bu şartlar altında resmi bir inşaatın gece gizlice çalışması gerekmemektedir. Resmi ve ruhsatlı olarak tesisin yapımı sürdürülmektedir.’’

Belediyeden açıklama

BÜYÜKADA

Bir önceki gün sütunlarımızda Büyükada'da 5 katlı bir inşaatla ilgili haberde, bir okurumuzun sorusunu iletmiştik. Okurumuz, yanındaki binalara kıyasla epey yüksek olan bu inşaata nasıl izin verildiğini soruyordu. Yayınımız üzerine Büyükada Belediyesi'nden bir açıklama geldi. Sözkonusu inşaat, bir önceki belediye yönetimi sırasında yükselmiş bir inşaattı ve şimdiki belediye yönetimi göreve geldiğinden bu yana herhangi bir çalışmanın sözkonusu olmadığı, hakkında rapor tutulduğu belirtildi.

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Köprü zammı yurtdışına gidiyor

Okurumuz Abdullah Mısırlı'nın köprü zammıyla ilgili hesabını sizlere aktarmak isterim. Çünkü sonucu epey ilginç. Aslında çok basit bir hesap.

Günde ortalama 300.000 aracın köprülerden geçiş yaptığı biliniyor. (Bayındırlık Bakanlığı, Köprü Md.'ğünün rakamlarına göre iki köprüden bir günde geçen ortalama araç sayısı). Araç başına 1.5 milyona bu, günde 750 milyar TL yapılor. Tabii ki ortalama değerlerden söz ediyoruz. Rakam az çok değişebilir,

Gelelim bir aracın 1 saatte sıkışık trafikte tükettiği ortalama benzin miktarına. Bu, 2-2.5 litre yapıyor. Bunun maliyeti mi: Hesaplandığında ortalama 300.000 aracın tükettiği benzin, 750.000 litre.

Bu da basit bir hesapla (benzinin litre fiyatı ile çarpıldığında) 450 milyar TL yapıyor.

Şimdi, günde ortalama 450 milyar TL'lik köprü kazancı nereye gitmiş oluyor: Dış ülkelerden alınan benzine. Yani köprü, petrol satan ülkeleri finanse etmiş oluyor.

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!