İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Durak sorunu

KUZGUNCUK

Kuzguncuklu bir okurumuz, Üsküdar'dan Kuzguncuk yönündeki Kuzguncuk durağının yerinin değiştirilmesinden şikayetçi. Herşeyden önce durak 90 cm'lik bir kaldırıma alınmış ve açık durakmış. Okurumuz karda kışta insanların böyle açıkta beklemek istemediklerini belirtiyor. Okurumuz bu konuda ilgililere dilekçe verdiğini ama hiçbir sonuç alınamadığını belirtti.

Okulun gürültüsü

2. ULUS

2. Ulus'tan arayan bir okurumuz, semt sakinleri olarak Murat Beyaz İlköğretim Okulu'nun yarattığı gürültüden şikayetçi. Herşeyden önce okulun zilinin hafta sonu da dahil olmak üzere çalmasından rahatsız olan okurlarımız, megafonla dışarıya yayılan seslerin de çevredeki yaşlı ve hasta insanları mağdur ettiğini anlattı.

Düşüncesiz sürücüler yüzünden mağdur

SAHRAYIDEDİD

Bir okurumuz gönderdiği e-mail'de sürekli karşı karşıya kaldığı bir sorunu aktarıyor:

‘‘Evimin bulunduğu Tüccarbaşı Sokak, tek yönlü ve yolun sağ tarafı yol boyunca park edilmiş araçlarla dolu. Evimin park yerinin önü, ne kadar ikaz edersek edelim, park eden araçlar yüzünden kapanıyor. Geçenlerde sabah işe gitmek için kapımı açtığımda 34 KIS 34 plakalı bir aracın çıkışı kapadığını gördüm, sağa sola bakmama ve sormama rağmen maalesef kimseyi bulamayınca iş yerime taksiyle geldim. İş yerinden arayıp sorduğumda aracın hala orada olduğunu öğrendim. Bu işle her halde Trafik Şubesi ilgilenir sandım ama Kadıköy Ekipler Amirliği'nden şu yanıtı aldım: ‘‘Buna benzer çok olay oluyor, siz civarı araştırın mutlaka araç sahibini bulmanız gerekli.’’ Ben de sonunda bir çekici telefonu buldum ama onlar da böyle sahipsiz bir aracı çektiklerinde sahibiyle kavga ettiklerini söyleyince bu memlekette insanın kendi evinin bahçesine park etmesinin pek de akıllıca olmadığını anladım’’.

Koca bir işaret ve tabela

Okurumuzun kapısının önünde bir park yapılmaz işareti var, yanı sıra ‘‘Lütfen araç park etmeyiz’’ yazılı bir uyarı...

Kocaman bir işaret ve uyarı yazısına rağmen o noktaya uzun süreli araç park etmek...

Göremeyenler araç kullanamaz, okuma yazma bilmeyen de.

O halde bunu yapanlar son derece duyarsız kişiler. İnsanları duyarlı olmaya davet etmek acaba çok umarsız bir çaba mı?

Hani araç sahibi, başka bir araç sahibinin halinden anlar diyeceğim ama, yollar bunun tersini söylüyor. Birbirini tanımayan insanların en çok kavga ettikleri yer market ya da sergi salonu değil İstanbul'da: Yollar...

Burası Türkiye

‘‘Burası Türkiye’’... Eskiden ‘‘Ne olacak bu memleketin hali?’’ denirdi. Hiç değilse bir kaygı vardı bu cümlede. Ama şimdi, her türlü olumsuzluk karşısında, bu olumsuzluğu olumlayan bir cümle türettik: ‘‘Burası Türkiye.’’ Sıradan vatandaş, sistemdeki bir aksaklık ya da sıradan olmayan birileri yüzünden mağdur mu oldu, işitilen söz bu. Akıl almaz bir uygulama yasal girişimlere rağmen sürüyor mu, ‘‘Burası Türkiye’’. Peki bu sözü işiten bizler başka ülkenin çocukları mıyız? Bu, ‘‘böyle gelmiş, böyle gidecek’’ filminin geçtiği yer mi Türkiye?

Daha geçenlerde, binalarının % 25'ini taşıyan panel duvarını her türlü müdahaleye rağmen kıran bir kişiyle ilgili olarak TV kanallarına başvuran bir okurumuzdan söz etmiştik. Bu olayı ilgilenmeye değer bulmayanlar, okurumuza ‘‘Burası Türkiye’’ demişlerdi.

Kuzguncuk'tan bir hekim okurumuz, pide almak için semtlerindeki bir fırına gittiğinde, parayı alan kişinin pideyi verdiğini görünce, bunun hijyenik olmadığı konusunda karşisindekini nazikçe uyarmış. ‘‘Hiç değilse parayı başkası alsın’’ demiş, beylik cümleyi işitmiş: Burası Türkiye...

Karanlıkta hırsızlık çoğaldı

KARTAL

Kartal'dan bir okurumuzun şikayeti Batman Sokak'taki lambaların uzun süredir yanmaması. Sokaklarında hırsızlık olaylarının arttığını belirten okurumuz bir an önce sokağın aydınlatılması için ilgililerin önlem almasını ustiyor.

Dört aylık çöp birikti

ZEYTİNBURNU

Zeytinburnu, Perdecileri Caddesi’nden arayan bir okurumuz, caddelerinde dört aydan beri çöplerin toplanmadığını anlattı. Çevre sakinlerinin, özellikle de esnafın olumsuz yönde etkilendiği bu duruma çare bekleniyor.

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!