İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Otobüslerden şikayet var

ÜMRANİYE, ÜSKÜDAR, GAZİOSMANAŞA

Üç semtimizden okurlar otobüslerle ilgili şikayetlerini dile getirdiler.

Gaziosmanpaşa, Sultançiftliğinden arayan bir okurumuz, sabahları 07.50, 08.10 ve 08.20 saatlerinde kalkan Topkapı otobüslerinin yetersizliğinden yakınıyor. Cumhuriyet Mahallesi'nden otobüse bindiğini söyleyen okurumuz, duraklarının güzergahın orta bir yerinde kalması yüzünden otobüslerin çok dolu geldiğini ve çoğu yolcunun otobüse binemediğini belirtti.

Üsküdar'dan bir okurumuz ise Kartal'a giden 16A no.'lu hat otobüsünün aslında 15 dakikada bir kalkması gerekirken 45

dakikada bir geldiğini söyleyerek özellikle akşam saatlerinde güçlük çektiklerini anlattı.

Ümraniye, Kazım Karabekir'den arayan ve Levent'te çalıştığını söyleyen bir okurumuz ise 15 dakikada bir kalkması gereken otobüsleri yarım saat, hatta bazen daha uzun süre beklediklerini bildirdi. Üsküdar-İnkılap Mahallesi, Kadıköy-İnkılap Mahallesi, Üsküdar-Kazım Karabekir ve Kadıköy-Kazım Karabekir hatlarıyla bu sorunu yaşadıklarını söyleyen okurumuz, minibüse binmek istemediklerini ifade etti. Minibüslerde ayakta yolcu alınması ve kadın yolcuların rahat edememesi yüzünden otobüslerin tercih edildiğini belirten okurumuz, ilgililerin otobüslerle ilgili sorunu gidermesini istediklerini söyledi.

Çöpler toplanmıyor

GÜLTEPE

Gültepe'den arayan bir okurumuz, Harmandere Caddesi'nde çöplerin toplanmaması yüzünden trafiğin aksadığını bildirdi. Öte yandan semt pazarının kurulmasıyla ciddi ulaşım sorunlarının da meydana geldiğini anlatan okurumuz, böyle zamanlarda insanların işyerine geç kaldıklarını belirtti.

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Potansiyel ağaç katilleri bu yazıyı okusun!

8 Kasım 2000 tarihinde köşemizde ‘‘Bunun adı ağaç katliamı’’ başlığı ile Bakırköylülerden aldığımız bir şikayete yer vermiştik.

Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama geldi:

‘‘Yazınızda, Bakırköy sakinlerinden aldığınız şikayet bildirisinden bahsetmektesiniz. Bildiride ‘‘Semt sakinlerinin nefes aldığı ağaçlık ve yeşil alan niteliğindeki Yeşilköy sahillerindeki ağaçların kesildiği yer alıyor ve bunun bir örneği olarak da sahildeki bir kafenin (Aktop Kafe) alanını genişletmek uğruna yüzlerce ağacı kestiği’’ ifade ediliyor.

Köşenizde de belirttiiniz gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müze bağlı Florya Bölge Şefliği'miz tarafından 30 Ekim 2000 tarihinde yapılan rutin kontrollerde, Bakırköy İlçesi Yeşilköy Sahil Parkı'nda faaliyet gösteren Aktop Kafe ile ilgili mevcut durum tesbit edilerek tutanak tutulmuş ve gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

Gözetim ve denetim geliyor

Koruma ve tahribatların önlenmesi ile ilgili eksikliğin giderilmesi amacıyla, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müz ‘‘Gözetim ve Denetim’’ ihalesi dosyası hazırlamış ve ihale sürecine konulmuştur. Bu ihale sonuçlanıp uygulamaya geçildiğinde, parklarda özel güvenlik elemanları bulundurulacak ve bu tip sorunların çözümü kolaylaşacaktır.

Şu anda Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müzün mevcut elemanları, park ve yeşil alanlarda yalnızca mesai saatlerinde bulunabilmektedir. Tahribat yapan kimseler ise bu işleri gece yapmaktadırlar ve dolayısıyla tesbitler ancak günlük yapılabilmektedir.

İstanbul'da Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müz sorumluluğunda 20 milyon metrekare yeşil alan ve yine içerisinde milyonlarca ağaç bulunan ağaçlandırma alanları da bu müdürlüğümüz sorumluluğundadır. Her bir metrekareye düşen ağacın korunması için personel temin etmek imkan dahilinde değildir. Tahribat problemi, bir güvenlik problemi olduğu gibi, aynı zamanda bir eğitim problemidir.’’

Görüldüğü gibi yakında yeşil alanlara sıkı gözetim ve denetim geliyor. Bunu yeşile değer verenler adına müjde olarak kabul ediyorum.

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!