İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Kapkaççılık. Bütün hızıyla...

BEYLİKDÜZÜ

Bir okurumuzdan, başına gelen kapkaççılık olayını dile getirdiği bir e-mail aldık. Şöyle yazıyor:

‘28.8.2000 tarihinde Beylikdüzü-Tatilya arkasındaki evimizden annem ve kızkardeşimle birlikte Migros'a girerken, kızkardeşim 34 TJ 2125 plakalı, Şahin marka beyaz bir otomobildeki üç kişi tarafından saldırıya uğradı. Çantasını alabilmek için kızkardeşimi 50 metre kadar sürüklediler. Bir anlık, çok kısa sürede gerçekleşen olay sonucunda kızkardeşim şans eseri olayı sıyrıklarla atlatabildi.’’ Okurumuz, dakikalarca Jandarma'nın 156 numaralı telefonunu ve Yakuplu Jandarması'nı aramış. Telefonlar maşgul olduğu için olayı bildirmekte ister istemez gecikmişler.

Büyükşehir Sağlık Ocağı'ndan sağlık raporu aldıktan sonra Jandarma'da verdikleri ifade sırasında başlarına gelen olaydan hemen sonra 10 dakika içinde, bir üst sokakta kapkaççıların bir başka kadının çantasını çaldıklarını öğrenmişler.

Kapkaççıların kaçış yolu

Okurumuz, edindiği bilgiler karşısında dona kalmış. Çünkü kapkaççıların kaçış güzergahının bilindiğini söylüyor ve ekliyor: ‘‘Kapkaççıların kaçış yolu Esenyurt'a inen toprak yol olmasına ve bu yolun daha önce kapalı olmasına karşın bu yol neden hala açık?

Olayın ertesi günü babam, annem ve ben, bu yolda çalınan çantayı bir ihtimalle de olsa bulma umuduyla arama yaptık ve kapkaççıların çaldıkları şeyleri (parçalanmış valizler, el çantaları ve daha birçok şey) görmenin mümkün olduğunu öğrendik.’’

Yönetenlerin dikkatine...

Düzenli su kesintisi

ETİLER

Etiler'den bir okurumuz gönderdiği e-mail'inde bir süredir resmi olarak duyurulmadığı halde semtlerinde düzenli olarak su kesintilerinin uygulandığını belirtiyor. 185 Alo İSKİ'den edindiği bilgiye göre kesintinin nedeninin Alibeyköy ve Kağıthane'deki elektrik arızası veya kesintileri olduğunu öğrendiğini söylüyor. İlgililerin, pompaların çalışmamasına bağladıkları kesintilerin her gün öğle saatlerinde gerçekleştiğini anlatan okurumuz suyun gece yarısı geldiğini, ancak çok düşük basınçlı olduğu için yüksek yerlere çıkmadığını ve ertesi gün hiç su alınamadan kesintinin tekrar yaşandığını bildiriyor.

Okurumuzun ayrıca bir sorusu var: Alibeyköy barajının bakm çalışmaları sırasında baraj suyunun Haliç'e bırakılması sonucu yüzbinlerce balığın öldüğünü hatırlatarak bu konuda İSKİ'nin bir açıklamasının olup olmadığını merak ediyor.

Çok sık oluyor

KOZYATAĞI

Kozyatağı,, Sarıkaya Sokak'ta oturduğunu belirten bir okurumuz başına gelen, daha doğrusu ucuz atlattığı kapkaççılık olayını anlatıyor:

‘‘24.8.2000 tarihinde saat 20.45 civarında arabamı park etmiş yürürken yanıma yaklaşan bej renkli Uno marka bir otomobilden uzanan bir kişi omuzumda asılı olan çantayı çekti. Ben dengemi kaybedip düştüm. Şanslıymışım ki çantamı alamadılar ve araba üstümden geçmedi. Bazı berelenmelerle kurtuldum. Daha sonra polisi arayıp haber verdiğimde yapacak fazla bir şey olmadığını söylediler. Çünkü aracın plakasını alamamıştım. Oturduğum semtte bu tip olaylar çok sık oluyor.’

Sokaklar arasında ayrım

ÜMRANİYE

Ümraniye, Çakmak Mahallesi'nden bir e-mail aldık. Okurumuz, daha önce de sütunlarımızda ‘‘Üvey Sokaklar’ başlığı ile çıkan haberde hizmet alamayan üç sokakla (Gürler, Kayacan ve Adıvar sokakları) ilgili bilgi veriyor. ‘‘Şikayetimizin 16.6.2000 tarihinde yayınlanmasından sonra belediye sadece bir sokakla (Kayacan Sokak) ilgilenmeye başladı. Çalışmalar halen devam etmekte. Diğer sokaklar ihaledeymiş ve belediyede para kalmamış. Eğer belediyede para kalmadıysa neden kaldırımı yapılı olan sokakların taşlarını yeniliyorlar? Bu işi yaparken para oluyor da neden bizim sokağa gelince olmuyor? ‘

Her gece silah sesleri

BEYLİKDÜZÜ

Beylikdüzü'nden yazan bir okurumuzun şikayeti, aslında İstanbul'un pek çok semtlerinde rastlanan bir durumla ilgili. Geceleri, özellikle maç ve düğün geceleri silah atılması. Ancak okurumuzun şikayetinde bir farklılık var: Beylikdüzü'nda silah atılması ger gece görülen bir durum haline gelmiş.

TEL: 0 800 219 60 48

FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!