İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Belediye çöp evi ele aldı

KÜÇÜKÇEKMECE

Geçtiğimiz hafta sütunlarımızda ‘‘Bu yaşlı çiftin yardıma ihtiyacı var’’ başlığı ile bir haber yayınlanmıştı. Küçükçekmece, Cennet Mahallesi'nde bir apartmanda yaşayan ve çevrelerine sorun yaratan yaşlı çifte Küçükçekmece Belediyesi sahip çıktı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden oluşan bir ekip belirtilen adrese gitti. Konuyla ilgili bültende şöyle deniyor:

‘‘Adreste bahsi geçen yaşlı çift personelimize kapıyı açmakta direndi. Yoğun çabalarımız sonucunda yaşlı adamı (M.K) ikna edip eve girdik. İnanılmaz bir kokuyla karşılaşan ekibimiz gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. 75 yaşında olan M.K evinde temizlik sorunu olduğunu kabul etti ve psikolojik rahatsızlığı olduğu gözlenen 75 yaşındaki eşi D.K yüzünden evin bu hale geldiğini söyledi. Kendisine ve eşine belediye yetkililerimizce teklif edilen yardımları ısrarla reddeden yaşlı adam ve eşi evden çıkarıldıktan sonra sağlık ekibimizce ilaçlama yapıldı...’’

Yaşlı çift Konya'ya göç edeceklerini ve evi temizleteceklerini söylemişler.

Sonuç bekleniyor

Ne varki mahalle sakinleri yaşlı çift konusunda hala endişeli. Çünkü yaklaşık on yıldır Konya'ya gideceklerini söylemekteymişler. Öte yandan belediye ekibine evini temizleteceğini söyleyen M.K, mahalle sakinlerine evi belediyenin temizleteceğini söylemekteymiş. Ayrıca bu durumu köşemize ileten kişilere tehdit de savurmaktaymış. Semt sakinlerinden belediyenin, Pazartesiye kadar evin temizlenmesi konusunda çifte zaman vermiş olduğunu öğrendik, öte yandan zihinsel ve psikolojik sorunu olan yaşlı kadının çevre sağlığını tehdit eden davranışlarının sürdüğü de bildirildi.

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Trafik ışıkları ve nöbetçi eczane kıtlığı

MALTEPE

Maltepe'den arayan bir okurumuz, bölge sakinlerini nicedir rahatsız eden iki sorundan söz etti. İlki, trafik ışıklarının yetersizliği. Çocuklarını okula gönderen velilerin her gün endişe içinde olduğunu söyleyen okurumuz, sinyalizasyon sistemi eksikliğinin giderilmesini istedi.

İkinci sorunsa, Maltepe'deki nöbetçi eczane sayısının azlığı. Okurlarımız, geceleri karşılaştıkları acil sağlık sorunlarında kendilerini iyice zora sokan bu durumun ilgililerce ele alınmasını istiyor.

TEL: 0 800 219 60 48

FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!