İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Dükkan önü manzaraları

Şehircilik ve Çevre Komisyonu'ndan ekte fotoğrafların bulunduğu bir mektup aldık. Kentin çeşitli semtlerinde yaptıkları incelemeler sonucu komisyon, sık rastlanan bazı uygulamaların kentte yaşayanları nasıl olumsuz etkilediğini gösteriyor.

Konu, dükkan sahiplerinin kaldırımları çeşitli amaçlarla işgal etmeleri.

İlk olarak, dükkanların önlerine konan malların kaldırımları işgal etmesi sonucu, ortaya çıkan kötü görüntü va yayaların nasıl güçlük çektiği görülüyor.

İkinci nokta, yine dükkan sahiplerinin, otopark amacıyla kendilerine yer ayırmak için dükkanlarının önlerini, bidon, çiçeklik gibi barikatlarla kapatmaları.

İtfaiye sorun yaşadı

BAHARİYE

Bahariye'den bir okurumuz geçen hafta Sokullu Sokak'ta çıkan yangın ve itfaiyenin yaşadığı sorunu iletmiş. Okurumuz, kaldırım yüzünden itfaiye araçlarının dönemediklerini belirterek, kaldırımnın döşenmesinde bir yanlışlık olduğunu söylüyor ve yangının ciddi olması halinde ya da merdiven aracına gerek duyulması halinde büyük bir felaketin meydana gelebileceğini belirtiyor.

Gece gündüz ışık yanıyor

ERENKÖY

Erenköy'den bir okurumuz, bir haftadır Kantarcı Rıza, Kantarcı Bilim Sokak ve Kadıköy'den Boğaz Köprüsü'ne giden yollarda ışıkların gece gündüz yandığını bildirdi.

Kaza noktası

MALTEPE

Maltepe'den bir faks aldık. Orhangazi Caddesi üzeride iki lise, bir ilköğretim okulu, bir cami ve spor sahası olduğunu belirten okurumuz, caddede yaya trafiğinin yoğunluğuna dikkat çekerek, 2 Ağustos günü meydana gelen bir olayı anlatmış.

Orhangazi Caddesi'nin E-5 Karayolu girişi ve minibüs girişinde kamyonların giremeyeceğine dair uyarı levhasının bulunmasına rağmen kamyonların bu yasağı tanımadığını ve çok hızlı seyrettiğini bildiren okurumuz geçtiğimiz hafta yaşanan kazayı örnek göstererek bir an önce önlem alınması gerektiğini vurguluyor.

2 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00 sularında aşırı yüklü bir kamyon, minibüs yoluna 10 metre kala bir otomobile çarpmış ve bir dükkana girmiş. Okurumuz, otomobilde iki aylık bir bebeğin olduğunu, olay yerine üç ambulans, bir çekici ve itfaiye geldiğini ve üç kişinin yaşamını yitirdiğini anlatıyor.

4-5 yıl önce aynı yerde, yine bir kamyonun üç öğrencinin ölümüne neden olan bir kazayı hatırlatan okurumuz, daha etkili önlemlerin alınmasını istiyor.

Burası unutuldu

MERDİVENKÖY

Merdivenköyden arayan bir okurumuz semtlerinde imar planının olmayışından yakınıyor. Hiçbir altyapının olmadığını belirten okurumuz, semtlerinin mezbelelik halinde olduğunu söylüyor ve ne kanalizasyon, ne de yol yapımına dair bir çalışmanın gerçekleşmediğini bildiriyor

Seyyar satıcı istilası

NURUOSMANİYE

Nuruosmaniye Caddesi’ndeki esnaf adına gönderilen faksta, caddenin girişi olan Babıali Caddesi, Cezeri Kasımpaşa Camii ve önündeki meydanda seyyar satıcı işgalinden söz ediliyor. Faks mesajını kaleme alan okurumuz, 20 kadar seyyar satıcının özzellikle turistleri rahatsız eden tutumlarından yakınıyor ve ilgililerin bir an önce önlem almasını istiyor.

Asfalt isteniyor

ÜMRANİYE

Ümraniye'den arayan bir okurumuz, semtlerindeki asfaltlama çalışmalarına ilişkin bir şikayetini dile getirdi. Şaşmaz Sokak'ın asfaltlandığını, ancak Kermes Sokak'ın böyle bir çalışmadan mahrum bırakıldığını belirten okurumuz, Haziran ayında belediyeye yapılan başvurulara rağmen hala bir sonuç alınmadığnı bildiriyor.

Gürültü, gürültü...

BEYLERBEYİ

Beylerbeyi, Yalılar Caddesi sakinleri adına faks gönderen bir okurumuz, bir türlü çözüm bulamadıkları gürültü sorunlarını aktarmış. Ortaköy'deki eğlence yerleri ve gazinoların gece 02.00'ye kadar yüksek sesle müzik yayını yapmaları, Beylerbeyi sakinlerini uzun süredir rahatsız ediyor. Okurumuz birçok kez ilgililere şikayette bulunduklarını, ancak bir sonuç alınamadığını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!