İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Pislikten yürünmüyor

ÜSKÜDAR

Üsküdar'dan bir okurumuz, Şemsipaşa İETT otobüs duraklarının bulunduğu yerde Şile-Ağva otobüs yazıhanelerinin bulunduğu ve otobüslerin kalktığı noktada masaların dışarda olduğunu, ortalığın çöp kaynadığını ve yayaların söz konusu noktadan geçerken güçlük çektiğini bildirdi. Yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığını bildiren okurumuz ilgililerin konuya eğilmesini istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Sokak kullanılamıyor

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler, Yenibosna, Dereyolu Caddesi, Bağlarbaşı Sokak'tan arayan bir okurumuz, sokağın kullanılamaz hale geldiğini anlattı. Okurumuzun dediğine göre yolun yarısına kadar parke taş döşenmiş. Sokak sakinleri yolun diğer yarısına da döşenmesini isteşmiler, ancak bu yönde bir çalışma yapılmamış.

Öte yandan çalışma ile ilgili malzemenin yolun ortasında bırakılması sonucu sokağa hiçbir aracın giremediğini anlatan okurumuz, ihtiyaç halinde ambulans ya da itfaiye araçlarının giremeyeceği bir durumda olan sokakla ilgili gerekenin yapılmasını istiyor.

Kanalizasyon taşıyor

FİKİRTEPE

Fikirtepe'den faks gönderen bir okurumuz, sokak sakinlerinin bir şikayetini dile getirmiş. Yılmaz Çıkmazı Sokak'ta kanalizasyon sisteminin eskiliği yüzünden sürekli taşma sorunu yaşandığnı bildiren okurumuz, bahçelerde ve evlerde taşan lağımın ciddi bir toplum sağlığı tehlikesi yarattığını bildirdi.

Yönetenlerin dikkatine...

Çukurlar kapatılmadı

KOZYATAĞI

Kozyatağı'ndan arayan bir okurumuz, Kayışdağı Caddesi, Hal Yolu'nda İSKİ tarafından boru hattı döşeme çalışması yapıldığını, ancak bir aydır çalışmaların durduğunu bildirdi. Yolda açılan çukurlar kapatılmadığı için esnafın mağdur olduğunu belirten okurumuz, bir an önce çalışmanın tamamlanarak, çukurların kapatılmasını istiyor.

Komşu arsaya taştılar

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'den arayan bir okurumuz, Çamlık Caddesi, Menekşe Sokak, no. 16'da bulunan evlerinin yanındaki boş arsada bir inşaat yapımına başlandığını bildirdi. Okurumuz, arsadaki inşattın kendi arsalarına taştığını, bahçe duvarlarını yıktığını belirterek ilgililerin konuya eğilmesini istiyor.

BAZ İSTASYONLARI SORUNU

Fatih'te imza kampanyası

Fatih İskenderpaşa Mahallesi sakinleri GSM baz istasyonunun kaldırılması için önceki gün imza kampanyası başlattı.

İskenderpaşa Mahallesi, Çifte Kumrular Sokak'ta Selamet Apartmanı'nın hem ön cephesinde hem de arka cephesinde yer alan GSM baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi. Sağlıklarının tehtid altında olduğunu söyleyen mahalle sakinleri baz istasyonunun kaldırılmasını istiyorlar.

Olmazsa mahkeme

Üç aydır kurulu olan baz istasyonu için, Fatih İlçe Kaymakamlığı'na, Valili'ğe, Tüketiciler Derneği’ne topladıkları imzaları göndereceklerini, toplamış oldukları imzalardan olumlu bir gelişme elde edemezlerse mahkemeye kadar gideceklerini ve bütün yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyleyen mahalle sakinleri, ''Son bir aydır herkeste halsizlik, nefes darlığı ve mide bulantıları var. Çoçuklarımız, bütün gün sokakta oynarken şimdi bir çoçuk gibi oynayamıyorlar. Sürekli baş ağrısı ve mide bulantısı olduğunu söylüyorlar. Bizler zaten geçim sıkıntısı çeken insanlarız bir de bu yüzden hasta olursak bizim paramızı kim ödeyecek?''dediler.

Aynur ASLANKAYA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!