İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Derede kimyasal kirlilik var

Otopark sorunu

ŞİŞLİ

Şişli, Pangaltı, Eşref Efendi Sokak'ta oturan bir okurumuz, sokakların eski bir sokak olduğunu, dolayısıyla apartmanların kendilerine ait otopark alanlarının bulunmayışı yüzünden hep otopark sorunu yaşadıklarını belirtti. Ne var ki zaten araç parkı bakımından sıkıntının yaşandığı sokakta kimi dükkanların bu sorunu daha da ağırlaştırdığını ifade ediyor okurumuz. Apartmanların altındaki dükkanlar, dükkan önlerini ‘‘parselliyor’’ demir, teneke saksı koyarak çevrelerini kapatıyorlarmış. Kapattıkları bu alanı kendi araçlarının parkı için kullanan bu dükkanların koydukları tenekelerin göze de hoş görünmediğini belirten okurumuz bu uygulamanın yasal olmadığı görüşünde ve ilgililerin konuya eğilmesini istiyor.

Üvey sokaklar bekliyor

ÜMRANİYE

Ümraniye Çakmak Mahallesi, Gürler Sokak'ta oturduğunu belirten bir okurumuz, mahallelerinde iki üç sokağın adeta unutulmuş sokaklar olduğunu ifade ediyor. Dediğine göre bu sokaklarda ne kaldırım, ne asfalt ne de doğal gaz var.

Okurumuz asfaltın belli bir yere kadar geldiğini, heyecanla sokaklarında asfaltlama beklediklerini, ama evlerinin önüne gelindiğinde çalışmanın durdurulduğunu anlatıyor.

Üç üvey sokak

Gürler Sokak, Kayacan Sokak ve Adıvar Sokak'ın her türden hizmetten yoksun olduğunu söyleyen okurumuz, Gürler Sokak'ta kanalizasyon sisteminin sokak sakinleri arasında toplanan para ile yapıldığını, belediyenin yalnızca iş makinesi yardımı yaptığını belirtiyor ve ekliyor: ‘‘Bizden bir yıl sonra diğer sokaklar yapıldı ve belediye tüm hizmeti kendisi verdi’’.

Okurumuz, sokaklar arasında bir ayrım yapıldığını belirtiyor ve bu üç sokakta yaşayanların yıllardır hizmet beklediğini söylüyor.

Bir yetkili bekleniyor

YENİBOSNA

YeniBosna'dan arayan bir okurumuz, Ahmet Yesevi Caddesi'nin E-5 Karayolu'na bağlantısını sağlayacak alt geçit yapıldığını, ancak bir türlü açılış yapılmadığını belirtti. Geceleri ışıklandırılan geçitin açılmasını üç aydır beklediklerini, açılmasıyla trafiğin rahatlayacağını söyleyen okurumuz, bir an önce geçitin hizmete girmesini istiyor.

OKUR GÖRÜŞÜ

Karşıyım

‘‘Masalar Kaldırıma’’ kampanyamızla ilgili okurlarımız görüşlerini bildirmeye devam ediyorlar. İşte bunlardan biri:

‘‘Bendeniz yıllarca Üsküdar ilçesine bağlı Kuzguncuk'ta yaşadım (doğdum, büyüdüm, baba oldum). Mahallemiz İstanbul'un yapısal olarak değişmeyen birkaç yerleşim yerinden biri. Hatırlarım, çocukluk ve gençlik yıllarımda Kuzguncuk İcadiye Caddesi'nde kaldırımlar üzerinde sadee bir kaç masa vardı.

Bugün farklı

Bunlar o zamanın şartlarında insanlarımızı pek rahatsız etmiyordu, çünkü bu masalarda bizim veya komşularımızın dedeleri ve babaları oturup sohbetleşirlerdi. Ancak şimdiyi düşündüğümüzde olay tamamen değişmiş, küçük Kuzguncuk'ta sayıları hayli fazla olan kahvehane ‘‘kıraathane’’ler açık hava salonları haline gelmiş durumda. Türk insanı olarak ezelden beridir kızlarımız veya kadınlarımızın kahvehane muhabbeti yoktur, olmadığından da bu küçük şirin semtimizde kadınlarımız, kızlarımız kaldırımları uzun yıllardır kullanmadıkları için araç yolundan yürümek durumundadır.

Kuzguncuk sadece bir örnektir.

İstanbul'un kaldırımları birer tarih ve zaten bildiğiniz gibi her sokağın kaldırımı otopark halindedir. Otoparka müsait olmayan kaldırımlara da masaları atarsak...

Kısacası, bu olaya ‘‘yerli’’ bir İstanbullu olarak karşıyım.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!