İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Aydınlanmak istiyoruz

BAĞCILAR

Bağcılar, Güneşli Bağlar Mahalesi'nden bir faks aldık. Mimar Sinan Caddesi sakinleri ve esnafı adına kaleme alınan faksta 2 yıl önce açılan, yepyeni bir cadde olan Mimar Sinan Caddesi'nin karanlıkta olduğu belitiliyor. Havaların erken karardığı bu kış günlerinde caddede tek bir ışıklandırmanın olmayışı semt sakinleri ve esnafı endişelendiriyor. Faksı kaleme alan okurumuz, caddenin bir tarafının Bahçelievler, diğer tarafının Bağcılar Belediyesi'ne ait olduğunu belirterek, bir an önce aydınlatılmanın sağlanması için yetkililerden ilgi beklediklerini belirtiyor.

Yaşlılar ve hastalar zor durumda

RUMELİHİSARI

Doğma büyüme Rumelihisarlı olduğunu belirten bir hanım okurumuzdan telefon aldık. Sırçacı Sokak'ta oturduğunu belirten okurumuz Karakol yokuşundaki trafik işleyişinin yaşlı ve hasta insanları mağdur ettiğini belirtti. Yokuşta yalnızca iniş yönünde araç trafiği işliyormuş. Okurumuz, bir yere gitmek istediklerinde, yokuş yukarı trafiğin yasak olması yüzünden çok uzak bir yerden taksi çağırmak ve fazladan para ödemek zorunda kaldıklarını anlattı. Oysa yokuştan yukarıya çıkış izni verilse, taksilerin gideceği mesafe en fazla 200 metre olacakmış.

Tabii bu yokuşun bir de çıkışı var. Yaşlı ve hasta semt sakinleri, araç trafiğine kapalı olduğu için yokuşu tırmanmak zorunda kaldıklarından ciddi boyutta güçlük çekiyorlarmış. Okurumuz, hiç değilse yokuş trafiğinin yeniden düzenlenerek, yukarıya doğru araç trafiğine açılmasını istiyor. Böyle bir düzenleme, orada yaşayan ve yokuşu çıkmakta zorluk çeken yaşlı ve hasta semt sakinlerini çok sevindirecek.

Ayrımcı davranmasınlar

EYÜP

Eyüp'ten arayan bir okurumuz belediyenin bir uygulamasını anlattı. Silahtarsünnet Köprüsü, Çamlık Caddesi'nde kapı, çerçeve gibi yıkım malzemeleri satan dükkanı, görüntü kirliliği yaratması gerekçesiyle belediye tarafından yaptırıma uğramış. Ancak okurumuz, kendileri gibi yıkım malzemesi satan başka dükkanlarda böyle bir uygulamaya gidilmediğini anlatarak neden ayrımcı bir yaklaşımla karşı karşıya kaldıklarını soruyor. Aynı caddede benzeri bir dükkanın neden uygulama dışı kaldığını merak ediyor.

Büfe Ramazan içinmiş

Dün Belediyelerin yanıtını bekliyoruz bölümümüzde duyurduğumuz 'Bu büfe de neyin nesi?' başlıklı haberimize Eminönü Belediyesi'nden açıklama geldi. Geçtiğimiz pazar günü birden bire Mısır Çarşısı'nın çıkışında bu ahşap büfeyi gören okurlarımız büfenin kaçak olmasından kuşku duyuyorlardı.

Belediye, okurlarımıza duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyor ve büfenin Ramazan ayı boyunca, Coca-Cola’nın tanıtımını yapmak üzere kurulduğunu ve Ramazan sonunda kaldırılacağını duyurdu.

Savaş ÖZBEY

ALKIŞLAR

Kadıköy Belediyesi kışa hazır durumda

Kadıköy Belediyesi, yaklaşan kara kışa hazırlıklı giriyor. Fenişleri Müdürü Düzgün Meriç, her türlü kış koşullarına göre hazırlıklı ve donanımlı ekibiyle anında müdahaleye hazır olduklarını bildirdi.

20 kişilik özel ekip kar ve aşırı yağmura karşı gece gündüz nöbette.

Bazen ariden bastıran kar ve buzlanma ya da aşırı yağmurun artık ilçede yaşamı felç etmesi gibi bir sorun yaşanmayacak.

Meriç, meydana gelecek buzlanmaya karşı 400 ton tuz stoklarının bulunduğunu söyleyerek, ‘‘Kadıköy ilçesinde beşer tane 30 ve 20 tonluk kamyon, 2 grayder, 2 dozer, 4 motopomp, 1 kuka, 1 vidanjör ile 43 kişilik ekip, kış koşulları için alarma geçirildi,’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!