İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Her gün su kesiliyor

LEVENT

1. Levent, Nisbetiye, Fecri Ebcioğlu Sokak'tan arayan bir okurumuz çok sık su kesintisi yaşamaktan şikayetçi. Her gün suların kesildiğini, hatta bazı haftalarda iki gün süreyle suyun gelmediğini anlatan okurumuz, sokaklarındaki birçok konutta depo olduğu için çoğu kişinin bu kesintileri fark etmediğini, ancak kendisi gibi konutlarında depo bulunmayanların ciddi sıkıntı çektiklerini ifade etti.

Yönetenlerin dikkatine...

Güzergah değişsin

BAYRAMPAŞA

Bayrampaşa'dan arayan bir okurumuz Cevatpaşa Mahallesi’ndeki yol güzergahı ile ilgili sorunlarını dile getirdi. Otobana giriş ve çıkış, yani bağlantı mahallenin içinden, evlerin arasındaki sokaklardan olduğundan ağır taşıt trafiği yoğunmuş. TIR gibi büyük araçların geçtiği her sefer, evlerin sallandığını belirten okurumuz, trafiğin mahalle arasından kurtarılması için 240 imza toplandğını ve bir yıldır bu taleplerini ilgili kurumlara götürdüklerini ancak henüz bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Yönetenlerin dikkatine...

Voltaj düştü

KÜÇÜKYALI

Küçükyalı'dan arayan bir okurumuz, Bostancı'dan Maltepe'ye uzanan sahil kesimindeki lokantalar yüzünden semtlerindeki elektrik voltajının düşüşünden yakındı.

140 volta kadar düşen voltaj, beyaz eşyaların bozulmasına, kombi sisteminin çalışmamasına neden olmuş.

Bu durum, lokantaların iyice yoğunlaşmasıyla birlikte, özellikle bu yıl meydana gelmiş.

Kablolu TV izlenemiyor

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler, Bursalı Tahirbey Sokak'tan arayan bir okurumuz cumartesiden bu yana kablolu TV yayınını izleyemediklerini belirtti. Okurumuz, bilgi almak için aradığı numaradan yetkililere bir türlü ulaşamamış.

Temizlik yetersiz

KUMKAPI

Kumkapı'dan arayan bir okurumuz, Balık Hali'nin yeterince temizlenmediğini belirtti. Pislikten ve kokudan şikayet eden okurumuz, temizlik konusunda daha titiz bir yaklaşım gerektiğini ifade etti.

ALKIŞLAR

Zeytinburnu okul kazandı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İşadamı Haluk Ündeğer'e, Zeytinburnu'na kazandırdığı ve bu öğretim yılında eğitime başlayan ilköğretim okulu için plaket verdi.

Başkan Murat Aydın, plaket töreninde yaptığı konuşmada ‘‘Bizim medeniyetimizde harfin, kitabıh, okulun önemi büyüktür. Bu sebeple okul yaptıranlara, eğitime destek verenlere de teşekkür borçluyuz. Haluk Ündeğer, Zeytinburnu için hayırların en güzelini yapmıştır. Örnek olmasını diliyorum,’’ dedi. İşadamı Haluk Ündeğer ise ‘‘Ben bir bina yaptım. Ama buradaki çocukları yetiştirmek sevgili öğretmenlerimize ait. Onlara da başarılar diliyorum,’’ dedi.

Bravo İSKİ

İşte kaçak yapılaşma karşısında kararlı bir kurum: İSKİ. Nüfusu ve ihtiyacı hızla artan İstanbul'un su kaynaklarının korunması gibi kilit önemdeki bir konuda İSKİ çok kararlı: Su havzasında inşa edilen ve su kaynaklarının kirlenmesne neden olan her türlü kaçak yapılaşma, İSKİ'den dönüyor!

İski'den yapılan açıklamaya göre Ömerli Havzası Mutlak Koruma alanında Kurnaköy'de 2, Kurtdoğmuş Köyü'nde 3, Emirli Köyü'nde 13 olmak üzere toplam 18 kaçak bina, önceki gün İSKİ ekipleri tarafından yıktırıldı.

İski yetkilileri, vatandaşların mağdur olmaması için su havzasında İSKİ görüşü alınmadan yapı inşaatına girişmemeleri için uyarıda da bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!