İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Sarıyer'den mektup var

SARIYER

Sarıyerli bir okurumuzdan semt sakinleri adına bir mektup aldık. semtlerindeki aksaklıklar madde madde sıralanmış. Aktarıyoruz...

‘Bizim problemlerimiz oldukça fazla:

Baltalimanı Kemik Hastanesi otobüs durağında indikten sonra, benzin istasyonunun tam karşısında bir yeşil alan vardır. Buraya Japon Bahçesi deniyor. Fakat oraya şarapçılar yayılmış durumda. Ve haliyle bayan olarak, tek başımıza gitmeye korkuyoruz...

Halı sahadan sonra Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nin köşesine geldiğinizde, elektrik direklerimiz var, ışıklarımız yanmıyor. Yan yoldan mahalle içinden gelmek isteseniz, yine aynı.

Yolun hemen kenarında akşamları yoğun bir tempoda işleyen, çalışan köfteci ve kokoreçcilerden de şikayetçiyiz. Sabah akşam kokuları dayanılır gibi değil. Sokaklarımız, kaldırımlarımız, basınçlı suyla yıkanmadığı için günden güne koku ağırlaşıyor...

Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nin kaldırımları felaket! Bazı yerleri kırık.

Dereboyu Sokak'a girişinizde yine kaldırım problemi var. Yeni aldığınız bir ayakkabıyı 10 gün giyebiliyorsunuz!

Dereboyu Sokak'ta kamyonla gelip çuval çuval moloz atıyorlar.

Çöp toplamada da problem yaşıyoruz. Seçimlerden sonra mahallemize bir adam yolladılar, sabahları erkenden yollarımızı süpürüyordu. Artık onu da yollamıyorlar.

Rumeli Hisarı akşamları ve pazar günleri sonrasında hiçbir temizlik çalışması yapılmıyor.3

Gürültü, yine gürültü...

KADIKÖY

Kadıköy Sakızgülü Sokağı'ndan arayan okurumuzun bir şikayeti var.Bu sokak üzerinde yer alan Mc Donald's ve Burger King'in ihtiyaç malzemeleri gecenin ilerleyen saatlerinde büyük bir gürültüyle içeri taşınıyormuş. Malzemeleri taşıyan TIR’ların, taşıma süresi boyunca motorlarını çalışır durumda tuttuklarını da belirten okurumuz, bunun kendilerini çok rahatsız ettiğini ve yapılan bütün şikayetlere rağmen durumun değişmediğini söylüyor. Okurumuz, gürültünün kesilmesi için gereken önlemlerin alınmasını istiyor.

Kaldırım yok

EYÜP

Eyüp Bulvarı No.62'de oturan bir okurumuz, kaldırım olmayışından şikayetçi. Birçok kez belediyeye yapılan başvurular sonuçsuz kalmış. Okurumuz, yağışlı havada çamur yüzünden ve araçların sokağa park etmelerinden dolayı, yayaların sorun yaşadığını ifade ediyor.

Sokakta çöp yığınları

ÜSKÜDAR

Bizi arayan bir okurumuz, Üsküdar'a bağlı, Ünalan Mahallesi, Ülkü Sokak, No. 14'deki Cansu Kardeş Çocukevi'nden söz etti. Bu çocukevine iki site arasındaki bir sokaktan ulaşılıyormuş. Ancak bu sokağa, ana caddedeki çöpler yığılıyormuş. Okurumuz, sokaktaki bu çöp kirliliğinin, hem çevre hem de toplum sağlığı açısından yarattığı tehlikeye değinerek, çöp toplama konusunda bir düzenleme getirilmesini istiyor.

Okurumuzun, bu konuda özel bir şikayeti de vardı: Sokaktaki kirliliği gören veliler çocuklarını yuvaya bırakmak istemiyorlarmış. Defalarca şikayette bulunmasına karşın hiç bir yanıt alınmamış.

Ulaşım sorunu

BAHÇEŞEHİR

Bahçeşehirlilerin ciddi bir ulaşım sorunu var. Daha önce, Manyaslı VİP Turizm şirketine ait servisler semt halkının ulaşım ihtiyacını gidermekteyken, bizi arayan okurumuza göre bilinmeyen nedenlerle bu servisler kaldırılmış. Ve bakın bu durum nasıl bir sonuç yaratmış. Özel şirketin servisleri devredeyken ekspres seferlerle çok uzak mesafelere kısa sürelerde gidilirken, şimdi yalnızca İETT araçlarıyla yolculuk yapanlar büyük zaman kaybıyla ve kalabalık yüzünden ulaşım kalitesizliği ile karşı karşıya kalmışlar. Bahçeşehir'de oturup da çocukları Taksim ya da Bakırköy'de okuyan veliler bu durumdan özellikle rahatsız.

Kablolu TV bekleniyor

ŞİŞLİ

Şişli'de oturan bir okurumuzdan bir e-mail aldık. Mahallelerine hala Kablolu TV yayınlarının gelmemiş olmasından şikayetçi.

Şöyle devam ediyor: ‘‘Sayısız başvurularımıza verilen cevap ise hep aynı: ‘‘Şişli ilçesinde yaşayan insan sayısı çok az. Evlerin büyük bir bölümü iş yeri olarak kullanılıyor.

Eğer buraya kablolu yayın getirilirse talep çok az olacağından böyle birşey yapmayı düşünmüyoruz.’’ Oysa hemen yanıbaşımızdaki Mecidiyeköy'de kablolu yayın bulunuyor.’’

Okurumuz İstanbul’un böyle merkezi bir bölgesinde KabloluTV yayınlarının olmayışına isyan ediyor. İlgiler sözü edilen gerekçeyi gözden geçirebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!