İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Dar sokak iyice daraldı

BAKIRKÖY

Bakırköy, Kartaltepe'den arayan bir okurumuz, Tayyareci Nurettin Sokak'ta bir apartmanın sokağa beton çiçeklikler yerleştirerek geçişi engellediğini anlattı.

Araç parkını önlemek amacıyla yerleştirilen çiçekliklerin sokağa konması, zaten dar olan yolda trafiğin aksamasına neden oluyormuş.

Okurumuz, sokağın gidiş-geliş yerine tek yönlü olmasını gerektirecek kadar dar olduğunu belirterek, çiçekliklerin kaldırım yerine sokağa yerleştirilmiş olmasının yanlış bir uygulama olduğunu ifade ediyor ve bunların kaldırılmasını, daha uygun bir yere yerleştrilmesini istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Sürücüler de, yayalar da isyanda!

KOŞUYOLU

23 yıldır Koşuyolu'nda oturduğunu ve semtinin gelişim ve değişimine tanık olduğunu belirten bir okurumuzdan faks aldık.

Özellikle son yıllarda iyice yoğunlaşan trafiğin şu sıralarda gerek yayalar, gerekse sürücüler açısından tam bir kaosa dönüştüğünü belirtiyor.

Altı aydır bitmiyor

Okurumuz, Koşuyolu Köprüsü’nden sonraki caddede çalışma yapıldığını, ancak altı aydır bu çalışmanının tamamlanmaması yüzünden yaya ve sürücülerin isyan halinde olduğunu ifade ediyor. Çalışmanın tamamlanarak geçiş engelinin giderilmesi, sem sakinlerinin ortak isteği.

Öte yandan Kadıköy'ün eskisi gibi nezih bir semt niteliğini koruyamadığını beliten okurumuz Kadıköy iskelesininin yakınlarının tümüyle işportacı işgali altında olmasından rahatsızlığını da dile getiriyor.

Durak sinyalizasyonu niye işlemiyor

Bizi arayan bir okurumuz, İETT otobüslerinde, otobüsün durduğu durak isminin ışıklı tabelada görüntülenmesindeki aksaklığı bildirdi. Otobüs durduğunda sürücünün bir düğmeye basmasıyla ışıklı panoda durak isminin belirtilmesi gerektiğini anlatan okurumuz, onca masrafla uygulamaya konulan bu sistemin işlemeyişinden şikayet etti.

Yönetenlerin dikkatine...

Doğa tahrip ediliyor

BÜYÜKÇEKMECE

Alkent 2000 Büyükçekmece Sitesi’nde oturduğunu belirten bir okurumuz, sitenin Ihlamur Sokak bölümünde site sınırları dışında Büyükçekmece Gölü'nü besleyen bir dere ve etrafında 75-100 yıllık ağaçlar olduğunu anlatıyor. Okurumuz, iki üç aydır bu dere yatağının dozer ve kepçelerle tahrip edilerek değiştirildiğini; bunun spekülasyon konusu olduğunu ve sitede yaşayan bazı kişilerce ek arazi kazancı amaçlandığını belirtiyor.

Yürüyecek yol bulamıyoruz

KAĞITHANE

Kağıthane, Gürsel Mahallesi'ndn faks gönderen bir okurumuz, SSK Okmeydanı Hastanesi karşısından Gürsel Mahallesi 28 Nisan Caddesi girişinde, E5 köprü altının sol tarafının seyyar satıcılar tarafından sürekli işgal edilmesinden yakınıyor. Sağ tarafta ise doğalgaz çalışması sonrası parke taşların çökmüş olmasına dikkat çekerek yayaların geçiş zorluğu çektiklerini belirtiyor. Okurumuz, mahallelerinin ara sokaklarının çok pis olduğunu da ekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!