İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Resmi araçtan konfeti yağmuru (!)

BOSTANCI

Kentli olmak beraberinde çevre bilinci de gerektirir. Bu, sokakta, evde olduğumuzdan daha da özenli, hatta disiplinli davranmak gerektiği anlamına da gelir. Ve, bu, bazen hiç akla gelmedik konularda uyarılmayı da getirebilir. Sözgelimi arabadan dışarıya çöp atma konusunda olduğu gibi. Ama ne yazık ki kentlilik bilincine uygun bir tavırla karşılaşma, kimilerinin kişisel özgürlüğüne saldırı gibi algılanabiliyor. Hatırlarsanız, bir okurumuz, arabadan dışarıya çöp atanları uyardığı için hastanelik olmuştu. Yine de kent adabına sahip kişiler, kent ve çevre bilincinci adına üzerlerine düşeni yapıyor.

Yırtıp yırtıp attı

Dün, 09.35'de E5 karayolu, Bostancı Köprüsü altında seyir haindeyken tanık olduğu bir olayı bize e-mail ile aktaran okurumuz şöyle diyor: ‘‘Bostancı Köprüsü altında önümde seyretmekte olan 34 VAU 97 siyah plakalı Renault Station marka aracın arka koltuğunda oturan kişi, birtakım kağıtları küçük parçalar halinde yırtarak karayolunu konfeti yağmuruna tuttu. Devletin aracı, şoförü ve benzinini kullanabilecek düzeyde bir bürokrat ne derecede aydın (!) olmalı ki böyle sorumsuzca çevre kirliliğine katkıda bulunabiliyor.’’

Yıllardır tatil burnumuzdan geliyor

BAYRAMOĞLU

Bayramoğlu'ndan bize faks gönderen okurumuz, ‘‘Darıca'da asfalt olmayan yer kalmadı, yazlıkçıların geldiği Bayramoğlu üvey evlat kabul ediliyor. Bulunduğumuz yer Balyanoz Mevkii. Burada 6-7 site var, bu sitelerin iki yolu var: Zübeyde Hanım Caddesi ve Över Sokak. Beş yıldır bu yollarda çile dolduruyoruz. Tatil burnumuzdan geliyor ve başvrularımız da sonuçsuz kalıyor’’ diyerek yolların bir an önce yapılmasını istiyor.

Çöp konusunda bilinç gerekiyor

KADIKÖY

Geçen hafta sütunlarımızda, Kadıköy, Caferağa Spor Salonu önündeki çöp kirliliğine dair bir yazıya yer vermiştik. Çöplerin toplanmadığını, o bölgede sokağın rengini değişitirecek denli ciddi bir çöp kirliliği meydana geldiğini belrtmiştik.

Konuyla ilgili olarak Kadıköy Belediyesi'nden bir faks aldık. Caferağa Mahallesi'nde ki 4 adet çöp konteynırının çevre sakinlerinin talebi doğrultusundan 1944 yılında kaldırıldığı belirtiliyor (görünüm ve kirlilik gerekçesiyle).

Kadıköy Belediyesi, konutlara bildiri dağıtarak çevre sakinlerinin çöplerini (suları alınmış ve ağzı kapalı poşetler içinde) 19.00-21.00 saatleri arasında kapılarının önüne çıkarmalarını istemiş. Böylelikle gündüz saatlerinde çöp yığılması ve meydana gelebilecek koku ve sinek sorununun da önüne geçileceği düşünülmüş.

Ne yazık ki 180 bin adet bildiri ve 140 adet pankarta rağmen kimi semt sakinlerinin bu duyuru doğrultusunda hareket etmediği görülüyor. Yönetilenlerin dikkatine.

Su satıcıları bezdirdi

BÜYÜKÇEKMECE

Büyükçekmece'de yazlığı olduğunu belirten bir okurumuz, gönderdiği e-mail'inde, yazlıkçıları rahatsız eden bir sorunu dile getirmiş. Sorun, sabahın 07.30'unda başlayıp akşam 21.00'e kadar süren gürültülü su satışı. Okurumuz, yazlıkçıların doğal olarak geç saatlerde yattığını, çoğunluğun geç uyandığını ve gürültülü su satışının insanları rahatsız ettiğini belirtiyor ve ekliyor: ‘‘Su ihtiyacı olan zaten telefonla siparişini veriyor. Yazlık yaşantım kabusa dönüşüyor. Herkes uyuduğu için sabah su alan olmuyor, bu kez de satıcılar öğlen saatlerinde daha da gürültüyle satış yapmaya başlıyorlar.’’

Hız sınırına uyulmuyor

BOSTANCI-PENDİK SAHİL YOLU

Bizi arayan bir okurumuz, Bostancı-Pendik sahil yolunda 50 km olan hız üst sınırına uyulmadığını, aşırı hız yapan araçların tehlike yarattığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!