İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Apartmanda büyükbaş hayvan besleniyor

MALTEPE

Maltepe'den faks çeken bir okurumuzun, haklı bir isyanı, epey sıradışı bir şikayeti var. Sıradışı, çünkü hiçbir kentte rastlanacak türden bir şey değil.

Aslında sıradışı, hafif kalıyor, çağdışı demek daha dorğu olsa gerek. Maltepe, Gülsuyu, Kazım Karabekir Caddesi, Girne Sokak'ta oturmakta olduğu dört katlı apartmanın (No. 10) 2. bodrumunda bir komşusu 6-7 adet büyükbaş hayvan besliyormuş.

Yangın tehlikesi de var

Bir üst kat olan 1. bodrum ise tepeleme kuru ot doluymuş. Apartmanı büyük farler sarmış. Koku, pislik bir yana, kuru otların yarattığı yangın tehlikesi ve farelerin insan sağlığını tehdit etmesi okurumuzu haklı olarak endişenlendiriyor.

Yine Maltepe'den aldığımız bir faksta ise Ferhat Paşa Mahallesi konu ediliyor. Okurumuz, her evin bahçesinde inek veya keçi beslendiğini, idrarlarının yol kenarına döküldüğünü; koku, sinek ve sivrisinek sorunu yaşandığını belirtiyor.

Yine kaza olabilir

KARAYOLLARI

Bir okurumuzdan e-mail aldım. Geçen hafta gazetemizde yer alan bir trafik kazasına değinerek haklı endişelerini dile getirmiş.

Boğaziçi Köprüsü'nden Kadıköy istikametine giderken, 0-101 yolu Çamlıca'ya tırmandıktan sonra ve TEM Ankara çıkışının hemen ardından sağa doğru çıkan virajda, üç kişinin ölümüyle sonuçlanan bu üzücü kazanın ardından okurumuzun endişesi çok anlamlı. Sözkonusu kazada rampa aşağı virajda hızla giden bir araç, bariyerleri geçip takla atarak karşı yola, bir başka aracın üzerine düşmüştü.

Bariyerler çok alçak

Okurumuz hergün bu yolu kullandığını söylüyor. Ve kazadan beri, hergün, ezik bariyerleri gördüğünde ‘‘Acaba karşı yönden bir araç üzerime düşer mi?’’ endişesi yaşıyor, bariyerlerin yapılan asfaltlama çalışmaları sonucu 30 cm yüksekliğinde kaldığını belirtiyor. ‘‘Koşarak bile atlayabilirsiniz’’ dediği bariyerlerin hiç bir koruyuculuğunun olmamasına dikkati çekiyor. Ve ekliyor: ‘‘Düz yolda kocaman blokları refüj olarak kullanabilen Karayolları, böyle kritik bir yerde göz göre göre Azrail'e fırsat veriyor.’’

Trafikte gişe çilesi

Bir okurumuz da köprü ve otoyollardaki gişe kuyruklarından yakınıyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde uzayan bezdirici kuyruklardan... Tümü açık olsa bile yoğun araç trafiği açısından yetersiz kalabilen gişelerin çoğunun kapalı olmasının nedenini soruyor okurumuz.

Alt katları lağım bastı

IHLAMUR

Nişantaşı, Ihlamur Caddesi'nde kanalların tıkalı olduğu, zemin katları lağım bastığı bildirildi. Okurumuz, kanallardaki tıkanıklığın aşikar olduğunu, köpük taştığını belirtti.

Okurumuz Işık İş Hanı'ndan arıyordu. 1998 yazından beri, kanal tıkanıklığı yüzünden zemin kattaki çay ocağı ve dükkanların zarar gördüğünü belirtti. Sözkonusu durum, bir yeraltı elektrik kablosu çalışması sırasında eski bir kanalın çöküntüye uğraması sonucu meydana gelmiş.

Altgeçitte lağım

KÜÇÜKYALI

Bakın bir okurumuz gönderdiği e-mail'de neler söylüyor:

‘‘Ben, 1977 yılında büyük harcama ve emek sarfedilerek güzel ve kullanışlı bir eser haline getirilen, sahil yolunu Küçükyalı'ya bağlayan araç ve yaya altgeçidinden bahsetmek istiyorum.

Her hali ile İstanbul'umuza yakışan bir şekilde inşa edilen ve inşaat sırasında semt halkı tarafından fazlaca tepki görmesine rağmen 1. sınıf bir yapıt olarak halkımızın kullanımına sunulan geçidin bugünkü hali içler acısı. Her iki bölümünden de lağım suları geçit içine akmakta, sahil yoluna çıkış bölümünün ışıkları yanmamaktadır.

İlgililerden ricam, bu geçitin daha fazla yıpranmasın izin vermemleridir.’’

Altgeçit karanlık

LEVENT

Üçüncü ve Dördüncü Levent arasında, Sabancı Center altındaki altgeçitte hiçbir lambanın yanmadığı bildirildi. Okurumuzun dediğine göre uzun zamandır yaptığı başvurular sonuçsuz kalmış.

Yönetenlerin dikkatine...

Semt sakinleri tehlikede

SOĞUKSU

Soğuksu, Manolya Sokak'tan faks çeken okurumuz, semtlerindeki ciddi bir tehliye bildiriyor. Sokaktan lağım aktığını, üstelik ‘‘dere gibi’’ aktığını anlatan okurumuz, okula giden çocukların bu lağım sularının içinden geçtiklerini bildiriyor. Okurumuz, ciddi bir toplum sağlığı tehlikesi yaratan bu sorunun semt sakinleri adına giderilmesini istiyor.

Çöp kutusu yok

NİŞANTAŞI

Bizi arayan bir okurumuz, Nişantaşı-Şişli güzergahında tek bir çöp kutusu bile olmadığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!