İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Yine kaçak elektrik

BÜYÜKDERE

İstanbul'un hemen her semtinden kaçak elektrik kullanımıyla ilgili şikayetler alıyoruz.

Büyükdere, Kocataş Mahallesi'nden arayan bir okurumuz, bölgedeki gecekondular tarafından yoğun bir şekilde kaçak elektrik kullanımının söz konusu olduğunu bildirdi. Okurumuz, defalarca ilgili kuruma başvurduğu halde herhangi bir sonuç alınamadığını belirtti.

Yönetenlerin dikkatine...

50 yıllık çam kesildi

KOŞUYOLU

Koşuyolu semtinden arayan bir okurumuz, Koşuyolu pazarı yanındaki parkın yakınındaki bir inşaat alınında 50 yıllık bir çam ağacının kesildiğini bildirdi.

Trafik ışıkları gerekiyor

BOSTANCI

Bostancı, Doktor Kemal Akgüder Caddesi'nde sık sık kaza olduğunu belirten bir okurumuz, günde neredeyse iki kaza meydana geldiğini, köşeye konacak trafik ışıklarının etkili bir önlem olabileceğini belirtti.

Sokakta lağım

SUADİYE

Suadiye, Çamlı Sokak'tan arayan bir okurumuz, sokağa lağım aktığını ve yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığını belirtti. Okurumuz, toplum sağlığı açısından tehlike yaratan sorunun bir an önce giderilmesini istiyor.

Ekilen fidanlar ölüyor

KAĞITHANE

Çevreye duyarlı okurlarımızdan sıkça aldığımız bir şikayet de, çevre düzenlemesi sırasında dikilen ağaç fidanlarının bakımsızlıktan kurumaya terkedilmeleri. Kağıthane, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nden arayan bir okurmuz, geçen yıl 1000 adet çam fidanı dikildiğini ama, bakım yapılmadığını, sulanmadığı için öldüklerini bildirdi.

Kaldırım yap-bozu

LEVENT

2. Levent, Krizantem Sokağı'nda 7-8 ay önce yapılan kaldırımların neden yenilendiği merak ediliyor.

Trafik muayenesi çilesi

Otomobili olan herkes bilir, iki yılda bir yapılmsı gereken araç muayene tarihi yaklaştıkça insanın içini bir sıkıntı kaplar. Nedensiz bir sıkıntı değildir bu. İşte bir okurumuzun mektubu:

‘‘Binek otolarının iki yılda bir yapılan fenni muayenesini yeni yaptırdım. Geçirdiğim safhaları sıralayayım:

1. Plakam 1996'dan önce alındığı için Avrupa Birliği normuna uygun mavi şeridi yoktu. Kadıköy'de ikamet ediyorum. İki gün üst üste Mecidiyeköy'e giderek yeni plaka çıkarttım.

2. Muayene harcı eskiden Trafik Muayene İstasyonu'nda alınırdı. Şimdi bu işi vergi dairelerine havale etmişler. En azından yarım gün kuyrukta beklenip yatırılıyor.

3. Egsoz ölçümü için Kadıköy Belediye binasının yanındaki istasyonda abartısız 3.5 saat kuyrukta bekledim.

4. Araç muayene kuyruğu neyse ki kısa idi, uzun sürmedi. Benim iki tam günüm gitti. Biz işgücümüzü böyle gereksiz heba etme lüksüne sahip değiliz.’’

ALKIŞLAR

Yeşil dedektifler

Bakırköy Çevre Dostları Derneği, 'Temiz bir dünya, temiz bir toplum’’ parolasını benimsemiş, tümü da kadın üyelerden oluşan bir dernek. 1995 yılında kurulan dernek üyeleri çevre kirliliğini önlemek için seferber oldular. Dünya Çevre Günü nedeniyle okullar arası şiir ve resim yarışması düzenleyen dernek, önceki gün bir kokteylle dereceye girenlere plaketlerini verdi.

Dernek başkanı Ülker Salman, yaptığı konuşmada çevreyi korumak için kadınlardan oluşan Yeşil dedektifler şirketi kuracaklarını belirterek, çevreyi kirletenlerin belirlenerek cezalandırılacaklarını söyledi.

Eğitim seferberliği

Çevre duyarlılığının arttırılması için bir eğitim seferberliğini de başlatan dernek için eğitimde hedef kitle, toplumun ilk öğretmenleri olmaları dolayısıyla kadınlar... Dernek genel koordinatörü Gülay Özçengiz, ‘‘Çevre temizliği ile ilgli paneller, konferanslar düzenliyoruz. Biz, kadınlarımıza öğreteceğiz, onlar da çocuklarına ve eşlerine öğretecekler’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!