istanbul'u dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

istanbulu dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

ALKIŞLAR

Yaşlılara ziyaret

Kadıköy Belediyesi, Yaşlılar Haftası çerçevesinde Kadıköy'de yaşayan 65 yaşüstü kişileri ağırladı. İkinci baharını yaşayanların bir araya geldiği toplantıya Cumhuriyetle yaşıt olan yaşlılar da katıldı. Başkan Av. Selami Öztürk, etkinlik öncesi Atatürk'ün kabrinden aldığı kırmızı gülü, hala en değerli anı olarak saklayan ve Kadıköy’ün en yaşlı kişisi olan 107 yaşındaki Lütfiye Şensöz'ü de evinde ziyaret ederek uzun yaşamanın sırları konusunda sohbet etti. Lütfiye Nine, uzun yaşamın sırrını bol sebze ve meyve yemeğe bağlıyor.

Şefkat Evi'nde yangın tatbikatı

Geçtiğimiz aylarda huzurevlerinde meydana gelen yangın felaketlerinden sonra Bakırköy Belediyesi'nin Şefkat Evi'nde bir yangın tatbikatı yapıldı. Yaşlılar haftası çerçevesinde yapılan tatbikat başarılı geçerken, huzurevi sakinleri serinkanlılıkla yürütülen tatbikat uygulamasının heyecan verici olduğunu dile getirdiler.

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Yakacık'tan itiraz var!

Dün 'Bu Olayın Takipçisiyiz' bölümümüzde, yazdığımız bir haber üzerine Kartal Belediyesi'nden gelen bir açıklamayı 'aynen' yayınlamış ve bu konuda Yakacıklıların görüşlerini istemiştik.

Belediye, Yakacık'ın, bizim belirttiğimiz gibi kronik sorunların yaşandığı ve acil çözüm gerektiren bir bölge olmadığını iddia etmiş, yapılan çalışmalarla burada oturan halkın birçok sorununun halledildiğini bildirmişti.

‘Güllük gülistanlıkmış’

Kartal Belediyesi yetkilileri biraz da ileri giderek kendi görev alanlarına girmeyen hizmetlerde de bulunduklarını söyleyince biz de haberimize 'Meğer Yakacık güllük gülistanlıkmış!' başlığını atmıştık.

Haberin yayınlanmasından sonra bize Yakacık'tan faks çeken bir okurumuz Yakacık'ın gül bahçesi olup olmadığı konusunda belediyeyle farklı görüşlere sahip: ‘‘Haberinizi okudum. Kartal Belediyesi her sorunu halletmiş. Kimi kandırıyorlar! Ben Kastelli Sanayi Sitesi arkasında oturuyorum. Kooperatifin yaptığı sitede ne yol var, ne su, ne de telefonumuz. Çünkü hiçbiri için altyapı yok. Yazın toz-duman, kışın çamur deryası... Ulaşım ise ayrı bir sorun. Kartal'a vasıta var ama Kadıköy'e sadece İETT otobüsleri, o da yeterli değil. Bazıları artık sesimizi duymalı: 'Acaba Yakacık Yolu Kastelli Sitesi başka bir beldiyeye mi ait?' Bu faksımı yayınlarsanız çok sevirim, biz de insanız; seçimlerde görüşeceğiz!’’

Hala vakit var...

Okurumuz haklı olarak tepkisini dile getirmiş. Yakacık'ın kronik sorunları olan bir bölge olmadığını söyleyen Kartal Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz: Umarız bu sese kulak verirler ve seçimlere çok az zaman kalmasına karşın, unutulmuş bu bölgenin en azından acil sorunlarından birkaçını çözerler.

Bu olayın takipçisiyiz...

YÖNETENLERİN DİKKATİE

KASIMPAŞA

Karakol neden kapalı?

Bize Zincirlikuyu Caddesi'nden faks çeken Bülent Ağırgün adlı okurumuzun ilginç bir sorusu var: ‘‘Hasköy, Halıcıoğlu, Sütlüce ve Okmeydanı semtlerine bakan Kasımpaşa Zabıta Karakolu bir aydır kapalı. Zabıtadan sorumlu Başkan Yardımcısı Halil Bakırcı, Kadıköy'de seçim çalışmalarını yapmak için, acaba zabıtalarını da mı yanında götürdü?’’ Nusret Bayraktar Kadıköy’den aday olduğuna göre, Halil Bakırcı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Bahattin Ulusan’ın dikkatine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!